Käesoleva artikliga toome lugejateni mõned soovitused, kuidas adrenaliinitaset Dubais kõrgel hoida. Tasub eelnevalt ka mainida, et peaaegu alati on soodsam oma broneeringud kodulehtede kaudu varem ära teha, kui et kohapeal pileteid osta. Samuti pääseb nii ka järjekorrast, mis tipphooajal võib venida üpriski pikaks.

1. Kõrbesafari – Liiva leidub Araabias pealtnäha enim ja patt oleks sellele mitte kasutust leida. Mitmekülgsed safarid jätavad reisijatele kindlasti kustumatu mälestuse, sest suurel kiirusel liivaluidetel kihutamine ei jää alla adrenaliinirohkele sõidule Ameerika mägedel. Erinevad programmid sisaldavad nii 4×4 maastureid, ATVsid, kaamleid, kohapealset meelelahutust ja ööbimist lageda taeva all. Uljam suusarahvas saab liivamägedel oma oskused lumelaua või eestlaste jaoks klassikalisemate suuskadega proovile panna. Teenusepakkujatest tasub esile tuua kõrgelt hinnatud OceanAir Travels’i, kellel kogemust kõrbesafaridega juba üle 15 aasta. Vaata lähemalt SIIT.

2. Päevatuur Abu Dhabi Ferrari Worldis – Maailma suurim sisetingimustes loodud teemapark, mis asub Dubaist paaritunnise sõidu kaugusel Abu Dhabis, ei ole pelgalt autosõprade jaoks. Ferrari Worldis on külastajatele avatud tervelt 40 atraktsiooni, mille hulka kuulub Ferrari nimele omaselt maailma kiireimad Ameerika mäed. Turbo Track lennutab adrenaliinisõltlased Ferrari Worldist taevasse, kus langetakse nullgravitatsioonis tagasi maa peale. Samuti on külastajatele avatud ka 290 meetri pikkune kardirada. Aeglasemalt kulgevad inimesed saavad imetleda erinevaid maalähedasi atraktsioone ning avatud on ka klassikalised lõbustuspargi õnnemängud. Kohapeal on külastajate kütusepaagi täitmiseks avatud mitmed restoranid. Soovitav on broneerida päevatuur juba varakult. Vaata lähemalt Ferrari Worldi kodulehelt SIIT.

3. Ski Dubai – Pingviinid ja lumised suusamäed kaubanduskeskuses? Jah, ainult Dubais! Nagu poodlemisest veel vähe oleks, siis tervelt 220 000 ruutmeetril paiknev Mall of Emirates keskus on koduks ka Ski Dubai lumepargile, kus saab päris lumel suusatada ning sellele lisaks kohata uudishimulikke pingviine. Kuigi lumepark asub sisetingimustes, siis selle mastaapsust näitab tõsiasi, et Ski Dubais on olemas mäelift ning lisaks suusa- ja kelgumõnudele saab kohapeal oma oskusi proovile panna nt seinaronimises ja (siseruumi) langevarjuhüppes. Mitu korda päevas toimub ka instruktorite valvsa pilgu all pingviinide marss. Ski Dubai on koduks kaitse all olevale pingviinikolooniale, kellega tegelevad igapäevaselt kogenud hooldajad. Vaata lähemalt Ski Dubai kodulehelt SIIT.

4. Wild Wadi Waterpark Dubai – Jumeirah piirkonnas paiknev veepark on ideaalne sihtkoht kogu pere või sõpradega külastuseks. Teemaparki, kus liumäed ulatuvad nii kaugustesse kui kõrgustesse, eristab meie naabruskonna omadest iidsema Araabia miljöö, mille folkloorist on park suuresti inspireeritud. 17. veeliumäest ja 3. basseinist koosnevas veepargis on pisematele külastajatele avatud eraldi mänguala, kus jätkub tegevust kogu päevaks. Adrenaliinirohkuse poolest tasub esile tuua Jumeirah Sceirah vabalangemisega veeliumäe, mis on ainus omataoline väljaspool Ameerikat. Kiirused Jumeirah Sceirahl ulatuvad pea 80 km/h! Veepargi vaatevälja jääb ka mitteametlikult „maailma ainus 7-tärni hotell“ Burj Al Arab, mis on aastate jooksul saanud piirkonna ühes hinnatumaks arhitektuuriliseks objektiks. Vaata lähemalt Wild Wadi veepargi kohta SIIT.

5. Kuumaõhupalliga üle kõrbe – Sõltuvalt inimesest võib tegu olla nii adrenaliinirohke kui ka lõõgastava lennuga, sest päikesetõusu ajal liivadüünide kohal hõljudes avaneb lummav ja kohati hüpnotiseeriv vaade igasse ilmakaarde. Ühtlasi nii mõnelegi võib üllatuseks tulla, et keset kõrbet asub looduskaitseala: 2002. aastal rajati 225 ruutkilomeetrine looduskaitseala koos sealsete asukatega, mis jääb samuti õhupallilennul tee peale. Kuna tegu on veidi suurejoonelisema ettevõtmisega, siis kuumaõhupaketid sisaldavad sageli ka toitlustust ja muid aktiivsemaid tegevusi nagu näiteks sõit kaameli seljas või miks ka mitte vanakooli Range Roveritega kõrbes rändamine. Seega soovitame eelnevalt tutvuda erinevate võimalustega ja valida endale sobivaim, sest tegevust võib jaguda enam kui pooleks päevaks. Vaata lähemalt SIIT.

6. XLine trosslaskumine keset Dubaid – Tahad teada, mis tunne on olla Superman või Tom Cruise „Võimatu missiooni“ filmides? 170 meetri kõrgusel asuv zipline lennutab sind 1 kilomeetri pikkusel õhurajal keset Dubai linna. Sobib ideaalselt ka neile, kel aega napib, kuid soov siiski linnapildist hea ülevaade saade. Kõigele lisaks saate kaasa ka fototõestuse oma tembust maailma pikimal asustatud ala zipline’il. Vaata lähemalt SIIT.

7. Deep Dive Dubai – 60 meetri sügavusse ulatuv Deep Dive Dubai keskus on üks maailma sügavamaid sukeldumisbasseine, mis kütkestab külastajaid oma veealuse linnaga. Algaja sukeldujatele on abiks instruktorid ja seega saavad vahvast seigast osa võtta kõik, kel vähegi tahtmist on. Kui soov on veidi rohkem „pinnapealsemaks“ jääda, siis saab proovida ka snorgeldamist ja samuti on laste jaoks mõeldud erinevad programmid. Vaata lähemalt SIIT.

Kuidas on Dubaisse kõige lihtsam reisida? Otselendusid Tallinnast Dubaisse kahjuks ei ole, küll aga saab kiire ümberistumisega lennata Dubaisse näiteks airBalticu, Lufthansa. LOTi ja Turkish Airlinesiga. Samuti on võimalik Dubaisse soetada Reisidiilide reisipakett.