Saaremaal saab sel nädalavahetusel joosta ja seda lausa kolm päeva jutti – tulemas on Kolme Päeva Jooks. Teises Eesti otsas, Tartus, saab aga keha soojaks muudmoodi. ERM kutsub tantsima. Räägitakse eesti rahvatantsust, vaadatakse tantsu ja lüüakse ka ise kaasa.

Tallinnas on tulemas avatud uste päev. Open House Tallinn raames avavad oma uksed mitmed hooned, mis muidu on külastajatele suletud. Fahle Galeriitänaval toimub aga austrifestival Oysterfest. Kohal on kõik austrimaailma tippmargid – kokku üle kahekümne erineva austrisordi. Lisaks klassikalise viisile saab delikatessi proovida ka selle küpsetatud versioonides. Tutvustatakse austrite juurde sobivaid vahuveine, veine kui ka veidi üllatuslikumalt – õllesid.

Open House Tallinn

Muusika

Estonia Kontserdisaalis kisub kirglikuks. Saab minna kuulama ERSO kontsertsarja „Romantika“ – Ettekandele tuleb valik armastuslugudest inspireeritud helitöid. Tallinnas toimub ka Sügisjazz ning Viljandis saab kuulata Ukraina menuansamblit ManSound. See on vokaalsekstett, kes esitab kava nimega Armastusega Ukrainast.

Pere ja muu seiklus

Kas oled kuulnud Jõuluvana Korstna talust Pärnumaal. Nemad korraldavad lahedaid perepäevi. Sel nädalavahetusel on teemaks „Kõrvitsapidu“ – muuhulgas saab sõita poniga, tutvuda taluloomadega ja osaleda erinevates tegevustes talu rehetoas ja kambrites.

Neljapäeva ja reede varahommikul (kell 6) saab minna AHHAA keskuse katusele teleskoobivaatluse hommikule. Näeb ja saab ka oma telefoniga pildistada Päikesesüsteemi kõige väiksemat planeeti Merkuuri, mis ilmub nähtavale vaid tunni-paari jooksul enne päikesetõusu. Vaatlus on tasuta.

Näitus

Näitusehuvilistele on pakkuda järgmist: Fotografiskas näeb maailma legendaarseima popkunstniku Andy Warholi fotonäitust „Photo Factory“, Pärnus aga näitust ART TUBE 2, mida esitleb Helsingi Kunstnike Liit. Mitmekülgne moodsa kunsti näitus sisaldab erinevaid kunstivorme maalist videokunstini ja graafikast ruumiinstallatsioonini.

Laupäeval saab Lennusadamas tutvuda filmirežissööride Jaak Kilmi ja Kiur Aarma saatel näitusega ühest ohvriterohkeimast merelahingust maailma ajaloos.

Kolme Päeva Jooks