„Iidne Egiptus – ühe impeeriumi kroonikad“ kajastab egiptlaste ainulaadseid saavutusi valitsemises, kultuuris ja ühiskonnas ning näitab, kuidas rahvusvahelised teadlased selle kõrgkultuuri põnevaid tahke dekodeerivad.

Ajaloo esimene territoriaalriik on kestnud üle 3000 aasta – kauem kui ükski teine tänapäeval eksisteeriv riik. Sellegipoolest lõhestavad kriisid kuningriiki ja põhjustavad kaost. Just neid faase kardavad Niiluse ääres elavad inimesed kõige rohkem. Sest nad teavad, et õitsenguni viivad vaid kord ja stabiilsus. Egiptlaste mitmekesine kultuur loob neile identiteedi, ühtsustunde. Iga tunnipikkune osa räägib püramiidide, vaaraode ja preestrite lugudest, tuues esile otsustavad lahingud ja kartmatud naisjuhid. Kuid sarjas minnakse ka juba tuttavast kaugemale, et uurida, kuidas elasid ja mida mõtlesid tavainimesed, näiteks riigiteenistuja, arst või talunik. Kuidas nemad oma maju ehitasid, elatist teenisid, millesse nad uskusid?

Rahvusvaheliste ekspertide meeskond klassifitseerib Egiptuse ajaloo sündmusi ja arenemist arheoloogia, egüptoloogia ja kohtuekspertiisi spetsialistidega tehtud müütemurdvate intervjuude kaudu, mida kombineeritakse templites, püramiidides, Niiluse-äärsetel arheoloogilistel väljakaevamistel ning Suures Egiptuse Muuseumis üles võetud dramaatiliste visuaalidega. Koos selgitavad nad arusaadaval viisil Egiptuse kujuteldavaid maailmu ja paljastavad täiuslike muumiate valmistamise ja iidsete linnade planeerimise nipid ning värskeimad leiud püramiidiehituse kohta.

Detailsed taaslavastused, infograafika, graafiliste romaanide stiilis vaheklipid ja 3D-animatsioonid tagavad süüviva ja kaasahaarava vaatamiskogemuse sarjas „Iidne Egiptus – ühe impeeriumi kroonikad“. 8-osalise dokumentaalsarja iga episood esilinastub Viasat History eetris kolmapäeviti kell 22.00.