Mis linn see sügispealinn oligi? Eks muidugi Narva. Nädalavahetusel saab hooajale omane tiitel korralikult üle antud - toimuvad erinevad üritused. Teisel pool Eestit ehk Pärnus leiab aset festival „ÖÖvalgel„ – tegemist on valgusteatri festivaliga, kus läbi valguskujunduste- ja lahenduste jutustatakse lugusid, mille peategelaseks on ikka ja alati inimene.

Kreenholmi saar

Spordisõbrad kogunevad sel nädalavahetusel Tallinnasse – toimub WTA 250 turniir. Suve viimane Sakalamaa Saladus toimub 24. septembril Suure-Jaani kihelkonnas – see on seltskondlik, seikluslik ja hariv külastusmäng, kus räägitakse uusi ja vanu lugusid, tutvutakse säravate inimestega, külastatakse saladuslikke paiku ja õpitakse uusi oskusi.

Saaremaal on tulemas Mihklilaat ning üle Eesti on toimumas Maal elamise päev, mille eesmärk on avada uksed tegusatele ja säravatele inimestele, et aidata neil leida omale sobivat elupaika maal.

Toit

Ei saa ka seekord ilma söögita: Narva-Jõesuus on tulemas Silmufestival, Pärnus Metsikud maitsed ja Lääne-Virumaal rahvustoitude- ja kultuurifestival Kamalammas.

Loodus

Mis oleks sügis ilma Matsalu Loodusfilmide Festivalita?! Loodus kutsub külla ka Raplamaal – tulemas on Rabade päev. Sealsamas ka Töötuba ja Rännak – Pärismaalane - mitmepäevane üritus metsas. Pärnus saab aga minna kajakimatkale Manija saarele, kus pakutakse õhtusööki.

Mood ja disain

Põhja-Tallinn on sel korral aga disaini lummuses. Põhjala turult leiad disaini, kunsti, käsitööd, vintage tooteid, upcyclingut, kodukujundust ja palju muud. Pakutakse ka sööki ja jooki. Seal lähedal on tulemas ka Disainiöö festival ja Disainitänav. Kumu Dokumentaal näitab seekord filmi Quant. Filmiõhtu juhatab sisse moekunstnik ja õppejõud Piret Puppart.

Tallinna disainiöö