Menüü, mille autoriks on ettevõtte laeva Silja Serenade peakokk Sami Leino, esitleb menukaid maitseküllaseid Põhjala sügisesi maitseid sedapuhku aasiapärases võtmes, ning uut gurmeemenüüd saab nautida ettevõtte laevadel kuni 2. aprillini 2023.

Gurmeemenüüd, mida pakutakse ettevõtte kruiisilaevade Silja Serenade ja Silja Symphony pardal restoranis Bon Vivant ja laeva Baltic Queen pardal Gourmet’ restoranis, uuendatakse kaks korda aastas ja seda saab nautida ka viiekäigulise veganversioonina.

Silja Serenade’i peakoka Sami Leino eestvõttel algas uue gurmeemenüü väljatöötamine juba käesoleva aasta aprillikuus, ühtlasi on tegemist esimese menüüga, mis on loodud Sami Leino juhtimisel laeva Silja Serenade peakokana.

„Gurmeemenüüd võib õigusega pidada meie laevastiku menüüde kulinaarseks lipulaevaks. Paljude meie gurmaanidest reisijate jaoks on seda menüüd maitsta omaette põhjus laevareisile tulla ja ka kogu reisi kõrghetk,“ ütles Sami Leino, laeva Silja Serenade peakokk ja menüü autor.

„Uut gurmeemenüüd luues oli minu eesmärk rakendada väljapaistvat Soome kokakunsti tehnikat, mida Silja Serenade’i kokkade tiim meisterlikult valdab, aasiapärasesse võtmesse,“ selgitas Leino. „Olles töötanud meie laevastiku mitmete laevade köögimeeskondades, olen märganud, et meie restoranide külalised armastavad traditsiooniliselt koha ja sealiha, aga samuti ka Aasia kööki. Mul on hea meel, et meie klientide rõõmuks saame astuda sügishooajale vastu minu ja mu kokkade tiimi ühisloomena sündinud menüüga, mis ühendab endas meie külaliste lemmikelemendid kaunilt üksteist täiendama - pakkudes värskusest, särtsakusest ja suurepärasest umami-maitsest pakatavat terviklikku maitseelamust, sealjuures liigselt rõhutamata koostisosade sügisust,“ ütles Leino.

Ettevõtte Tallink ja Silja Line laevade Bon Vivant ja Gourmet restoranides pakutavat gurmeemenüüd uuendatakse kaks korda aastas hooajalisuse põhimõttel ja menüü tooraineid valides hangitakse need nii kohalikult kui võimalik.

„Uue gurmeemenüü staarkomponendid — koha, lehter-kukeseen ja seapõsk — on pärit Rootsist ja tuha-valgehallitusjuust tarnitakse meile Soomest. Tuunikala, mida pakume, on püütud kestlikult ja see on MSC-sertifitseeritud. Prantsuse mandlikoogike, mida serveerime desserdi osana, valmib meie laevakokkade poolt,“ lisab Leino.

Menu Nordic

Seesamituunikala, lehter-kukeseen ja yuzu-majonees;

Kergelt suitsutatud koha, maapirnipüree ja sidrunheina kaste;
Ingveriga glaseeritud seapõsk ja šitaakerisoto;
Soome tuha-valgehallitusjuust ja papaia tšatni;
Popkorni jäätis, Prantsuse mandlikoogike ja soolakaramellikaste.

Menu Nordic vegan

Peeditartar, kapparid ja laimikaste;
Suitsutatud kuningservik, pastinaak, valged oad;
Maapirn, trühvlirisoto ja lehtkapsas;
Cashew Blue ja papaia tšatni;
Grillitud ananass, kookospiimajäätis ja šokolaadikaste.

Viiekäigulise menüü hind on kokku 79 eurot ilma jookideta. Menüü iga roa juurde on laeva sommeljee kokku sobitanud ka valitud veinid, veinivaliku maksumus on 45 eurot.

Gurmeemenüü Menu Nordic on saadaval ettevõtte laevade pardal 2. aprillini 2023.

Sami Leino