Lennujuhtide streik, mis algab reede hommikul kell 6.00 ja lõpeb laupäeva hommikul kell 6.00, võib häirida ka Prantsusmaa õhuruumi läbivaid Euroopa lende. „On oodata lendude tühistamisi ja märkimisväärseid hilinemisi,“ ütles DGAC oma avalduses, vahendab Euronews.

Miks Prantsuse lennujuhid streigivad?

Prantsuse peamine lennujuhtide ametiühing Syndicat National des Contrôleurs du Trafic Aérien (SNCTA) kutsus oma töötajaid üles streikima põhjusel, et inflatsioon vähendab töötajate palka, ning nõuab lennujuhtide palgatõusu ja võimalust uusi töötajaid värvata. „Aastatel 2029-2035 läheb kolmandik lennujuhtimise töötajatest pensionile. On hädavajalik, et me saaksime planeerida värbamist,“ seisab avalduses.

Mida teha, kui su lend tühistatakse?

Air France on andnud teada, et ta võtab iga reisijaga, kelle lend tühistatakse, individuaalselt ühendust. „Me avaldame kahetsust, et klientidele ebamugavusi tekitame,“ ütles ettevõtte pressiesindaja. DGAC on soovitanud ka teiste Prantsusmaal opereerivate lennufirmadega reisijatel pöörduda lisateabe saamiseks oma teenusepakkuja poole. Kui tuleb välja, et su lend on tühistatud, on sul tõenäoliselt õigus täielikule hüvitisele või piletile mõnele teisele lennule.

DGAC teeb streigi ajal koostööd ka Eurocontroliga, et aidata lennuettevõtjatel Prantsusmaa õhuruumi vältida.

Kui pärast reedest streiki kokkulepet ei saavutata, plaanib lennujuhtide ametiühing uut streiki 28.-30. septembriks.