Märtsis kinnitas Tallink, et esialgu ei kehtestata kütuse lisatasu Tallinna-Helsingi liini reisidele. Praegu on kodulehe järgi lisatasu suureks sellel liinil 3 eurot ühe suuna korral, edasi-tagasi sõidule lisandub 6 eurot ning päevareisi puhul on lisatasu 5 eurot.

Helsingi–Mariehamni, Turu–Mariehamni, Mariehamni–Stockholmi liinide ühe suuna reisile lisandus varem lisatasu 1 euro ja 90 senti. Nüüd on lisatasu suuruseks 3 eurot. Edasi-tagasi reisil rakendub lisatasu 6 eurot ning päevase reisi lisatasu on samuti 6 eurot.

Tallinna-Stockholmi, Helsingi–Stockholmi ja Turu–Stockholmi ühe suuna lisatasu oli varem 2 eurot ja 90 senti, ehk edasi-tagasi kruiisireisi lisatasu on kokku 5 eurot ja 80 senti. Uue hinnakirja järgi on neil liinidel ühe suuna eest lisatasu 7 eurot, edasi-tagasi kruiisireisi eest on lisatasuks 10 eurot.

Hinnakiri kütuse lisatasu kohta

Tallinki kommunikatsioonijuht Katri Link sõnas, et kütuse, energia- ning muude laeva opereerimiseks vajalike sisendhindade tõus on olnud viimastel kuudel väga suur, nagu ka teistes tegevusvaldkondades. „Laeva opereerimisel peavad laeva tulud katma laeva opereerimise kulud,“ selgitas Link hinnatõusu.