AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse liikme Eero Pärgmäe sõnul on lennujaama töötajad andnud sel suvehooajal endast parima, et teenindada kiirelt kasvavat reisijate mahtu. „Ka julgestuskontrolli läbimise keskmine ooteaeg on kuust kuusse kahanenud – juunis oli see 14 minutit, juulis 11 minutit ja augustis 9 minutit. Tipptundidel olid järjekorrad loomulikult pikemad ja siis võis ooteaeg julgestuskontrollis olla kuni tund. Ka tulevikus mõjutavad julgestuskontrolli läbimise aega lendude tipptunnid ehk lained, milleks on Tallinna lennujaamas varahommik, lõuna ja hilisõhtu. Lennujaama soovitame jätkuvalt saabuda piisava ajavaruga, et jõuaksite kõik vajalikud toimingud õigeaegselt ja stressivabalt ära teha.“

Regulaarlendude täituvus püsis augustis kõrge, keskmiselt 80% juures. Augustis taasavati otselennud Gruusiasse, kahel korral nädalas lendab Khuthaisi lennujaama lennufirma Wizz Air. Kokku toimusid regulaarlennud 35 liinil, millest enim reisiti jätkuvalt meie olulisematesse sõlmjaamadesse Riiga, Stockholmi ja Helsingisse. Reisijate koguarvult järgnes neile Antalya, kuhu lennati peamiselt tellimuslendudel. Tellimuslennud toimusid kokku seitsmesse sihtkohta, muu hulgas reisiti ka Montenegro, Kreeka ja Bulgaaria kuurortlinnadesse.

Suurima reisijate arvuga lennufirma oli augustis airBaltic, millega lendas 24% kõikidest reisijatest, kokku 13 otseliinil. Ryanair teenindas 21% reisijatest, lennates Tallinnast 15 liinil.

„Reisimise kõrghoogaeg ei näita veel raugemise märke. Külmad ilmad panevad inimesi aktiivselt sügisreise planeerima ning juba on näha, et oktoobri lõpu koolivaheajaks on lennupileteid väga hoogsalt soetatud. Seega on nüüd sobiv aeg teha plaane järgmisteks puhkusteks, koolivaheaegadeks ja õige aeg on hakata mõtlema ka talvistele suusareisidele,“ lisas Pärgmäe.

Piirkondlikest lennujaamadest oli suurima reisijate arvuga Kuressaare, mida läbis augustis 4142 reisijat. Kärdla lennujaamas oli reisijaid 1486, Tartus 1215 ja Pärnus 319. Kuressaaresse ja Kärdlasse reisivate inimeste arvu kasvu on toetanud siseturismi populaarsus. Tartu-Helsingi liini täituvust aitab kindlasti parandada talvine lennugraafik, mis loob palju paremad võimalused Helsingis jätkulendudele ümber istuda. Pärnu lennujaamas lõppesid hooajaliste regulaarlendude seeriad Helsingisse ja Stockholmi. Hooaja jooksul kasutas Pärnu-Helsingi ühendust 1404 reisijat, Pärnu-Stockholmi lende 344 reisijat.