Lennud on võimalikud tänu koodijagamislepingule, mis tähendab, et mõlemad lennufirmad jagavad omavahel reisijate ja kaubaveo mahtu.

Põhjamaade kolme linna klientidel on valida mitmete Qatar Airwaysi sihtkohtade vahel, mida on ligikaudu sada - Austraalias ja Okeaanias, Aasias, Lähis-Idas ja Aafrikas. Tänu koostööle on ka Qatar Airwaysi klientidel võimalik avastada uusi sihtkohti Finnair Nordicu võrgustikus.

Lennud algavad selle aasta novembris ja detsembris. Liinil lendavad Finnairi Airbus A330 lennukid, millel on Finnairi uuendatud pikamaalennu salongid, sealhulgas täielikult uuendatud äriklass, uhiuus premium-turistiklass ja värskenduskuuri läbinud turistiklass.

Finnairi ja Qatar Airwaysi lennud Dohasse toimuvad järgmise graafiku alusel:

· 7 väljaminevat ja sissetulevat lendu Helsingist

· 7 väljaminevat ja sissetulevat lendu Stockholmist

· 7 väljaminevat ja sissetulevat lendu Kopenhaagenist

„Oleme mõlemad Oneworldi liikmed ning naudime koostööd Finnairiga,“ ütles Qatar Airways grupi tegevdirektor Akbar Al Baker. „Need uued teenused Hamadi rahvusvahelises lennujaamas on hea näide sellest, kuidas Qatar Airways teeb partneritega koostööd selleks, et võidaksid meie mõlemate kliendid. See koostöö näitab, et oleme Põhjamaade turule pühendunud ning tugevdab meie positsiooni juhtiva Lähis-Ida lennundusettevõttena. See koostöö on tulevase laienemise aluseks.“

Al Baker loodab, et tulevikus saab Dohast Oneworld alliansi keskus, kuhu tuleb kokku rohkem lennufirmasid kui kunagi varem.

Ka Finnairi tegevjuht Topi Manner rõõmustab koostöö üle. „Laienemine rõõmustab meid,“ ütles ta. „Doha roll rahvusvahelise lennujaamana aina kasvab ja Qatar Airwaysil on laialdased ühendused Dohast Austraaliasse, Aasiasse, Lähis-Idasse ja mujalegi.“