Saates viivad naised kuulaja 110-kilomeetrisele matkale mööda Rootsi pikimat Kungsledeni ehk kuningatee matkarada. Seenemetsadest alguse saanud tee kulgeb üle kivide ja laudteede, läbi metsastunud tundra ja mägede, kust vuhisevad alla jõulised kosed, mis kargete allikate ja jõgedena ka matkarada läbivad.

Naised võtavad matka päevade kaupa lahti ja räägivad ilma filtrita, kuidas mõjus kivine raske rada kehale ja vaimule, kui raske oli olla viis päeva eemal telefonist ja internetist, rootslaste imetlusväärsest matkakultuurist ja mõtestavad lahti, miks võiks igaüks elus vähemalt korra matkale minna.

Rootsi matkavarustuse tootja Fjällräveni korraldatud kõige esimene Classicu matk toimus 17 aastat tagasi Rootsis, kui finišisse jõudis pea 150 inimest. Üritus on kasvanud erakordselt populaarseks – tänavu võttis matkast osa üle 2000 inimese rohkem kui 50 riigist, sealhulgas ka 20 eestlast.

Lisaks Rootsile toimuvad Classicu matkad veel Taanis, Saksamaal, USAs, Jaapanis, Koreas ja sel aastal esmakordselt ka Inglismaal. Lisainfot Fjällräven Classicu matkade kohta leiab veebilehelt: https://classic.fjallraven.com.

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid