Birka

Björkö saarel asuvat ning UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluvat Birkat peetakse üheks parimaks viikingipaigaks Stockholmi lähedal. See on tuntud kui esimene linn ja kesklinn Rootsis ning see oli oma õitseajal Põhja-Euroopas üks tähtsamaid kauplemispunkte.

Storholmeni viikingiküla

Storholmeni viikingite küla on arheoloogiline vabaõhumuuseum, kus saab tõelise elamuse viikingiajastust. Seal on rekonstrueeritud vanad viikingimajad ning personal kannab ajastule vastavaid kostüüme. Seppadelt saab õppida relvade loomist, sõdalased õpetavad võitlema ja pistodasid viskama, rätsepad selgitavad uusimat moodi ja ruunimeister räägib ruunide saladustest. Kohapeal saab isegi ise vormileiba ja klaase valmistada.

Fotevikensi muuseum

Vabaõhumuuseum ja viikingite linn Lõuna-Rootsis. See viikingite linn annab võimaluse külastada asutamisjärgus olevat linna. See võimaldab kogeda, kuidas kasvav kogukond töötab seaduse, kuritegevuse, karistuse, käsitöö, kaitse, müntide vermimise ja kaubanduse kaudu. Lisaks on neil ka iga-aastane viikingiturg.

Gotland

Eestlaste seas üha populaarsemaks muutuv Gotland on Rootsi suurim saar, kust on leitud umbes 60 viikingiasulat. Tänu oma asukohale Läänemeres oli see loomulik peatuspaik kaubareisidel, mis on teinud sellest rikkaliku arheoloogilise koha viikingihuvilistele. Saarel on palju kohti, mida külastada, kuid see on eriti kuulus oma müüride ja matusemägede poolest.

Årsunda viikingite küla

Årsundas asuv viikingiküla on suvel pidevalt avatud. Seal saab autentse tunnetuse 1000 aasta tagusest elust uurides maju, proovides viikingite meisterdamistehnikaid, mängides mänge ja proovides ahelpostiga raudrüüd. Lisaks saab kuulata lugusid viikingite jumalatest, igapäevaelust ja paljust muust põnevast.

Kuigi lennukiga saab Rootsi kõige kiiremini, siis võttes arvesse praegust olukorda lennujaamades, on mõistlikum reisida hoopis laevaga. Võib sõita Stockholmi või valida hoopis Paldiski-Kapellskäri liini, sest nii väldid Stockholmi tihedat liiklust. DFDS-i laevad sõidavad sihtriiki vaid kümne tunniga, seega viikingireisi jõuab ette võtta veel sellel suvel.