Kui Gasthaus zum Walfischi kõrts 2013. aastal lammutati, päästis omanik vähemalt vaala, mis nüüd kuulub Albertinale. 10-meetrine vaal on nüüd Albertina suurim eksponaat. Vaal on eriline oma pimedas siniselt helkivate silmade poolest, lisaks purskab ta vahepeal ootamatult õhku ka väikese veejoa.

Sellest nädalast sai vaal kaaslaseks revolvri-installatsiooni, mis kannab nime „Imagine“. Sümboolselt tähendab see, et vägivallale, mis kujul ta iganes esineb, tuleb panna piir.

See kolm meetrit kõrge kunstiteos, mis on nime saanud John Lennoni laulu järgi, on Horvaatia kunstniku Vladmir Dodig Trokuti töö. 2018. aastal meie seast lahkunud kunstnik ütles oma töö kohta, et see on suunatud mitte ainult vägivalla ja sõdade vastu, vaid ka eraisikute relvaomamise vastu, mis USA-s igal aastal uusi kohutavaid insidente põhjustab. Albertina muuseum Viinis on paik, kus toimuvad vastuolulised arutelud ja kus näidatakse, milline on kunsti roll aktuaalsete küsimuste juures, seega valiti just Albertina revolvri asupaigaks ja jääb selleks oktoobrikuuni.

Algselt valmistas kunstnik revolvri, mis oli 20 sentimeetri pikk ja nimetas ta „The Songbirds‘ Song“. Hiigelrevolver valmis mitmeaastases koostöös galeristi Milos Glavurticiga, kes selle paar nädalat tagasi Albertinale kinkis.