Osa kodumaistest reisisõpradest eelistab alustada lende Riia lennujaamast. Näiteks Lõuna-Eestis elades ei pruugi olla suurt vahet, kas lennata Riiast või Tallinnast. Samuti on meil arvestatav hulk kaasmaalasi elamas ja töötamas Soomes, mistõttu on Helsingi kampaaniad olulise tähtsusega.

Kõikide kampaaniate puhul on tähtis märgata, et müüki paisatud lennupiletite kogus on piiratud. Kui konkreetse hinnaga piletitüüp müüakse läbi, siis liiguvad turule kallimad piletid. Samuti on taolistel lennufirmadel igal juhul nõudluse-pakkumise poolt dikteeritud dünaamilised hinnad.

1. Ryanairi hilise suvepäikese kampaania alates 9,99 € — vaata SIIT.

2. Ryanairi linnapuhkuste kampaania alates 7,99 € — vaata SIIT.

3. airBalticu suur lennukampaania 2022-2023 alates 19 € — vaata SIIT.

4. Ryanairi Kreeka soodusmüük Suurbritanniast 19,99 £ — vaata SIIT.

5. Suur Jetstari Austraalia lendude soodusmüük 2022-2023 — vaata SIIT.

6. Värske Ryanairi promokood: lennud Helsingist al 8,99 € — vaata SIIT.

Kuigi kampaaniaid korraldatakse tihti, siis need ei ole üldjuhul „kahtlase maiguga“. 2022. aastast oodatakse suuremat sorti turismipidu, mistõttu on Ryanair antud ajaperioodiks ette valmistanud rohkem müügikampaaniaid.

Juba pikemat aega on ennustatud odavamate piletite ära kadumist, kuid hetkeseisuga pole see veel juhtunud. Nii Eestist kui lähinaabrite juurest saab lennata erinevatesse Euroopa sihtkohtadesse alla 50-euroste edasi-tagasi piletitega.

Oleme korduvalt kirjutanud odavlennufirmadega seotud muredest. Kindlasti tasub endale selgeks teha, millise pagasiga oled reisile minemas ning kas konkreetne lennujaam asub ikkagi sulle kui lennureisijale mõistlikus asukohas.

Sügiseseid reise planeerides on odavlennunduse seisukohast hetkel üks soodsamaid hetki piletite soetamiseks. Kui juba sarnaseid kuupäevi hakata näiteks septembri lõpus oktoobrikuu keskpaigaks broneerima, siis võivad olla hinnad isegi kolmekordseks kerkinud.

Austraalia lendude kampaania aitab aga odavalt lennata kõikidel eestlastel, kes on hetkeseisuga plaanimas reisi kängurute maale. Samuti on see kasulik kaasmaalastele, kes elavad, töötavad või õpivad Rohelisel Mandril.

Seevastu airBalticu kampaaniast on kujunenud juba pikaajaline ja regulaarne nähtus Eesti lennumaastikul. Kuigi keskmine hinnatase ületab odavlennufirmasid tunduvalt, siis võib ka kirsikampaania käigus üht-teist magusate hindadega siiski leida.