Kõik head kala ja Peipsi toitu armastavad Eestimaa gurmaanid kogunevad sel pühapäeval, 17. juulil, Kasepääle. Toimub Heade Peipsi Maitsete pidu, kus kõige tähtsamal kohal on Peipsi toit ja päeva peategelane taasavastamist vajav Peipsi rääbis, mille selle aasta püüginorm on täis saanud. Seega on see sel aastal veel viimane võimalus värsket rääbist nautida.

Kogu päeva jooksul toimub muusikaline programm — esinevad Põltsamaa Linnaorkester, lõõtsakuningas Toomas Ojasaar ja peaesineja on ansambel „Kukerpillid“.

Festivalialal on avatud Peipsi parimate toiduvalmistajate ja tootjate müügikohad, kus peale peategelase rääbise pakutakse nii kohapeal maiustamiseks kui ka kaasa ostmiseks kõike muud maitsvat, mida Peipsi ääres tehakse.

Kalanduse Teabekeskus ja Lõuna-Eesti Kalastajate Klubi kutsuvad kõiki suuri ja väikseid huvilisi spinningu viske õppele. Lisaks on kohal miniloomaaed koos ponisõiduga.

Söömispidu toimub kell 10-17 Kasepää laululaval ja staadionil, päeva juhib Linnateatri näitleja Mart Toome. Festivalipääse 3 eurot, lastele sissepääs tasuta. Festivalipääse sisaldab osavõttu kõikidest õpitubadest ja muusikalise programmi tasuta nautimist.

Lähemat infot festivali kohta leiad SIIT.

Vaata videot eelmise aasta Rääbisefestivalist SIIT.

Festivali korraldab Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ koostöös EMKF Rakenduskava 2014-2020, MTÜ Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogu, Mustvee valla, võrgustikega Peipsi Toit, Jõgevamaa toiduvõrgustik ning Kääpa OTT ja Kalanduse teabekeskus.