Kansai piirkond, Jaapan

Piirkonnas, mis hõlmab Kyoto, Osaka ja Kobe linnu, on terve juulikuu täidetud mitmesuguste pidustustustega. Jaapani populaarseim festival Gion Matsuri toimub juulis Kyotos ja pidustused kestavad terve kuu. Suurejooneliste paraadide ajal täidavad tänavaid avarad lavad.

Osakas tähistatakse Tenjin Masuriat. Pidustuste ajal täitub linn ilutulestikuga, jõgi on tulvil põlevaid laevukesi ja rahvas lõbutseb tänavatel.

Pidustuste lahutamatuks osaks on ka maitsev tänavatoit ning peaaegu et kohustuslik tutvumine kohaliku kultuuriga, kuna atmosfäär on festivalide ajal vahetu ja avatud.

Lisaks pakub piirkond laia valikut huviväärsusi ja toredaid elamusi poodlemisest kuni lõõgastavate spaahetkedeni.

Budva, Montenegro

Vanalinna karismast õhkuv Budva on põnev segu ajaloost ja kaasaajast. Aadria mere kaldal asuv väikelinn on piirkonna tähtsaim turismikeskus. Selle ööelu on vilgas ning vähemalt linna restoranid ja baarid ei pidurda neid, kes ohtralt kulutada soovivad. Kaunid liivarannad meelitavad ligi päikesekummardajaid ja veespordihuvilisi.

Juulis toimuvad linna vabaõhuteatris etendused kultuurijanustele. Meretantsu festival pakub elamusi keset kuumust ja Exit Festival Serbias levib üle Budva Jaz rannale, pakkudes festivalirahvale rohkesti muusikat.

Keenia

Keenias Masai Mara rahvuspargis on võimalik Aafrika suuri imetajaid peaaegu käeulatuses näha.

Juuli on tippaeg loomasõprade jaoks Keeniasse reisimiseks. Seal kestab kuiv hooaeg juunist oktoobrini ning juulis on loomad siirdumas Masai Mara rahvuskaitsealale. Aafrika uhkeid loomi saab siis imetleda lausa rändkarjade kaupa.

Juulis püsib taevas selge ja sääskigi on vähem kui talvekuudel. Seetõttu võivad mõnedki safaripargid olla lausa ülerahvastatud. Reisi tasub aegsasti ette broneerida ning eelistada tuleks väiksemaid parke ning usaldusväärseid safari korraldajaid.

Loomulikult on Keenia midagi enamat kui lihtsalt safari. Siin leidub valgeid liivarandu ning täielikku lõõgastumist pakkuvaid kvaliteetseid teenuseid.

Loodusparkides korraldatakse ka matku. Mount Kenya kõrguselt kolmandal kohal asuvale Point Lenanale pääsevad isegi tavamatkajad ilma eriliste pingutusteta. Külastamist väärib ka Nairobis asuv taanlase Karen Blixeni maja ja muuseum.

Stockholm, Rootsi

Kaunis Stockholm võlub ikka ja aina. Alati ei pea ju väga kaugele minemagi! Suvel on põhjapoolsed sihtkohad alati head. Ainuüksi laevareis Rootsi on mõnus, pingevaba ja lõbus kogemus eelkõige lastega peredele. Linn ise aga pakub alati uusi elamusi.

Suviti toimuvad Stockholmis rahvusvaheliste staaride kontserdid, millele tuleks piletid eelnevalt broneerida. Samamoodi toimub juulis festival Putte i Parken.

Suvelinnana on Stockholm suurepärane. Päevad saab veeta terrassidel, parkides või isegi päevakruiisidel.

Alaska, USA

USA suurim osariik Alaska on külastuseks sobivaim just juulis. Päevad on pikad nagu põhjamaal ikka ning ilm õues tegutsemiseks pehme. Alaska on sihtkohaks matkajatele ja loodusesõpradele. Selle kaunis loodus muudab aga ka keskmise turisti kergesti loodusränduriks. Laiaulatuslikud rahvusparkide alad lumiste mägede ja karmide metsadega lausa kutsuvad. Kohalikud reisikorraldajad organiseerivad ekskursioone karude elu jälgimiseks või ka piirkonnas sukelduvate vaalade imetlemiseks.

4. juuli on Ameerika Ühendriikides rahvuspüha. Alaskal ei tähenda see aga samasugust ilutulestikku nagu mujal Ameerikas. Kohalikud eelistavad seda päeva tähistada hoopis grillipeoga pere ja sõprade seltsis.

Gdańsk ja Sopot, Poola

Läänemere kaldal asetsev Gdańsk võlub turiste eriti suviti. Kunagine hansalinn on rikas kultuuriajaloo poolest ja selle kenadel promenaadidel on tunda Kesk-Euroopa hõngu.

Juuli lõpus toimub Gdańskis Shakespeare'i festival, mis on üks suurimaid Shakespeare'i loomingule pühendatud festivale maailmas. Lisaks näidenditele toimuvad kontserdid ning on võimalus osaleda töötubades ja seminaridel.

Gdański kesklinnast pooletunnise rongisõidu kaugusel on kena mereäärne linn Sopot, mis on suviti üks Poola populaarsemaid turismisihtkohti. Kesklinna läbib promenaad, mille ääres pakuvad oma toodangut kohvikud, terrassid ja kohalikku käsitööd müüvad boksid. Promenaadi lõpus avaneb vaade kaunile liivarannale ja poole kilomeetri pikkusele puitmuulile, mis väidetavalt on Euroopa pikim.

Cornwall ja Jurassic Coast, Suurbritannia

Suurbritannia läänepoolseim poolsaar Cornwall on kanarbikunõmmedega kaetud mägismaa, mis laskub järskude kiviste nõlvadena merre. Poolsaare läänepoolseimat tippu nimetatakse Land’s Endiks, mis on suurepärane koht merelindude vaatlemiseks. Land's End Landmark pakub aga meelelahutuslikku tegevust kogu perele.

Cornwall on paljudele tuttavaks saanud ajaloolisest telesarjast Poldark. Teleseriaali kaunid maastikud on nüüdseks populaarne reisisihtkoht ja paljud reisijad saabuvad piirkonda just Poldarki-turistidena. Sarja maastikud on loetletud Visit Cornwalli infokaardil.

Cornwallist ida pool, Exeteri ja Bournemouthi linnade vahel, asub UNESCO kaitse all olev Jurassic Coast, mis on populaarne matkarada. Rannikuriba on umbes 150-kilomeetrine ala, mille moodustavad järsud kivivallid. See on paik, mis hõlmab 185 miljonit aastat geoloogilist ajalugu. Miljonite aastate taguseid organismide fossiile on siin leitud hästi säilinud kihtidest.

Cairns ja Suur Vallrahu, Austraalia

Austraalia Cairns ja lähedal asuv Port Douglas on peamised lähtepunktid Suurele Vallrahule suunduvatele ekskursioonidele. Juuli on piirkonna külastamiseks optimaalne aeg, kuna õhuniiskus on talvel madalaim ja temperatuur on keskmiselt 17–25 kraadi.

Kuna juulis on veetemperatuur jahedam ja sademeid vähem, on ka vee läbipaistvus kõige parem. Snorgeldamis- ja sukeldumisretked Suurele Vallrahule pakuvad sel ajal vapustavalt kauneid vaateid. Lisaks on juulis paljud ujujatele ohtlikud meduusiliigid soojematesse vetesse rännanud.

Cairnsi ja Port Douglase vahel asuv Kuranda ning Port Douglasest veidi põhja pool asuv Daintree vihmamets on juuli jahedama ilmaga vähem higistama panevad sihtkohad. Cairnsi ja Kuranda vahel sõitev rong lookleb piki vihmametsa mäekülge Rongisõidu saab ühendada ka retkega vihmametsa kohal mööda 7,5 km pikkust Skyraili ehk köisraudteed.

Umeå, Rootsi

Teisel pool Botnia lahte asuv Umeå on suurepärane suvesihtkoht. Linn pakub aastaringselt muusikafestivale ja vaatamisväärsusi. Juuli on aga Umeå külastamiseks parim aeg, sest just siis toimuvad Sea Jazz ja Visfestival. Neid peetakse kaunil Holmöni saarel, umbes kümne kilomeetri kaugusel Umeåst. Lisaks asub linnas kitarrimuuseum, seega leidub muusikat kõikjal.

Suvel korraldatakse Umeås tasuta paaritunniseid lilleekskursioone nautimaks linna kauneid lilleseadeid. Lastega peredele on hulgaliselt erinevaid ujumisalasid alates liivarandadest, lõpetades linna basseinide ja veepargiga. Kes tahab ehtsale põdrale pai teha, saab seda teha suviti Älgens Husi talus.

Helsingi, Soome

Helsingi on traditsiooniline suvepuhkuse sihtkoht paljudele turistidele. See on tüüpiline transiidilinn laevareisideks Tallinna või Stockholmi. Ent lisaks lihtsalt läbisõidule tasub linnas ka peatuda ja ringi vaadata, sest Helsingi on mõnus suvelinn täis sündmusi ja elamusi.

Linnanmäki lõbustuspark ja Korkeasaari loomaaed on perede lemmikud. Helsingis on ka hulgaliselt kauneid parke ning randu. Kaivopuisto ja Suomenlinna ahvatlevad veetma päikeselisi suvepäevi väljas ning pidama koos sõpradega piknikke. Samuti saab tutvuda Suomenlinna huvitava suveteatri programmiga.

Ka võiks suunduda Suomenlinnast kaugemale. Näiteks Isosaari, Vallisaari ja Pihlajasaari juurde pääseb mõne euroga. Mandripoolelgi leidub kauneid kiviseid randu. Pearaudteejaamast vaid viie kilomeetri kaugusel asuvas Lauttasaares meretuult kuulatades tundub linn üpris kaugel olevana.

Kohe juulikuu alguses algavad Helsingis mitmesugused üritused. Juuli esimesel nädalavahetusel kogunevad musta riietatud metal-muusika austajad Tuska festivalile, vikerkaarevärvid aga peavad Pride’i pidu. Kirbuturud ning mitmesugused tantsuüritused elavdavad linna suvist tänavapilti. Helsingis toimuvad üritused on leitavad My Helsinki teenusest.