Helsingi lennujaam hoiatab oma ajaloo suurima pärastlõunase tipptunni eest: „Tuleks olla valmis pikaks järjekorraks.“ Helsingi lennujaam lööb külastajate arvu rekordeid, sest pärast koroona-aega ja suve algusega on alanud tõeline reisibuum, kirjutab yle.

Helsingi lennujaama arendusdirektori Sami Kiiskineni sõnul on tipptunnid nüüd tihedamad kui enne pandeemiat 2019. aastal, mis oli rekordiline aasta, kuigi päevased reisijatekogused on siiski praegu veel veidi väiksemad kui varem. „Tipptunnid on läinud tihedaks. Näiteks lendudel, mis väljuvad täna kella 16.00 ja 17.00 vahel, on kokku umbes 3500 reisijat. Seda on palju,“ sõnab Kiiskinen. „Lennujaama tuleks tulla aegsasti ja olla valmis pikalt järjekorras ootama.“

Personalipuudus vaevab jätkuvalt

Helsingi lennujaam kannatab endiselt pandeemiast põhjustatud personalipuuduse all, mis on eriti märgatav turvakontrolli juures. „Hinnanguliselt kulub täna vähemalt kolmveerand tundi turvakontrolli läbimiseks,“ ütleb Kiiskinen. Lisaks suleti täna kell 10.45 Terminal 1 turvakontroll ja kõik reisijad peavad läbima Terminal 2 turvakontrolli.

Ummikud ei näita lõppemise märke

Tõenäoliselt kestavad probleemid tööjõupuudusega vähemalt juunini, võib-olla isegi terve suve. Samas on õitsemas reisibuum. Kiiskineni sõnul võidakse lähipäevil püstitada uusi külastajate rekordeid. „Pühapäeval on mingiks ajaks oodata isegi suuremat reisijate arvu kui täna,“ hoiatab Kiiskinen.

Hea lugeja, kui oled kohapeal, kirjuta oma ummikukogemusest vihje@delfi.ee!