Kui plaanite oma järgmist reisi Lätti, mahutage kavva kindlasti ka mõni neist kogu pere vaatamisväärsustest!

Uus seikluspark: Võrgupark

Baltimaade esimene võrguseikluspark Tīklu parks asub Lustūzise kaljude lähedal kauni Līgatne piirkonna keskosas ja ootab kõiki huvilisi endale külla. Park avardab suurepäraselt Läti aktiivse kogu pere puhkuse võimalusi.

Kolme kuni nelja meetri kõrgusel maast ripub tõeline puuvõradest võrkude labürint. Selle ehitamiseks kasutati nelja tonni köit. Pargis seiklemine on nii väikestele kui ka suurematele külalistele lõbus kogemus. See on ideaalne koht sünnipäeva tähistamiseks, koolireisiks, meeskonnatöö arendamiseks või pulmapeo pidamiseks.

Kohapeal asub kohvik-restoran Zeit, kus saab enne või pärast külastust hinge tõmmata.

Avatud: esmaspäevast pühapäevani 10–21
Aadress: Gaujas iela 4, Ligatne LV-4110, Läti
Veebisait: www.tikluparks.lv

Rühmakülastuse palume broneerida: +371 2577 9944, hello@tikluparks.lv

Lõbustuspark AB Park sobib suurepäraselt lastega peredele. Tänu mitmekesisele meelelahutusele pakub park kõigile midagi põnevat ja koos veedetud aeg muutub väga eriliseks.

Teemapark on saanud oma nime Läti multifilmi „Avārijas Brigāde“ („Kiirabiauto“) järgi. Üks osa pargist on tervenisti sellele linateosele pühendatud.

Atraktsioone avastades kaob ajataju: pargis on dinosauruse-, tuubi- ja takistusrada, nukunäitus, kardiautod, täispuhutav veepadi ning palju muud.

Avatud: (maist septembrini) esmaspäevast pühapäevani 10–19
Avatud: (oktoobrist aprillini) esmaspäevast pühapäevani 10–17
Aadress: „Avārijas brigāde“, AB Park, Ledmane vald, Lielvarde maakond LV- 5011, Läti
Veebisait: www.abpark.lv/en

Alates 17. augustist 2018 saab Riekstukalnsi suusakuurordis lustida ka suvel. Seal on eri kõrgusega takistusrajad, tuubirada, batuudid, neljarattalised elektrijalgrattad, toboggan-rada jne.

Mežkalni mäel on nüüd ka uus vaatetorn. Torni kõrgeim platvorm on 16 m kõrgune, mägi ise on merepinnast 80 m kõrgusel. Tornist näeb hea ilma korral Riiat: Vansu silda, teletorni, Läti rahvusraamatukogu, kirikutorne ja teisi hooneid. Torn on avalik ehitis, sissepääs on kõigile tasuta.

Avatud (suveatraktsioonid):
esmaspäevast reedeni 12–20
laupäevast pühapäevani 10–20
Aadress: Riekstukalns-3, Baldone vald, Baldone maakond LV-2125, Läti
Veebisait: www.riekstukalns.lv

Tērvete muinasjutumaa külastajate teed ristuvad Läti näitekirjaniku Anna Brigadere armastatud tegelastega. Pöialpoiss (Sprīdītis), Lontkõrv (Lutausis), metsakuningas õukonnaga, päkapikupere ja paljud teised tervitavad külalisi kaunis metsakeskkonnas.

Seiklushimulisematele külastajatele pakub Tērvete looduspark takistusrada kõrgel puuvõrades.

Avatud: esmaspäevast pühapäevani 9–19
Aadress: Tervete vald, Tervete maakond LV-3730, Läti
Veebisait: www.mammadaba.lv/en/tervete-nature-park

Riia loomaaed on olnud alati perede lemmik. Külastajad saavad tutvuda rohkem kui 400 looma- ja linnuliigiga kogu maailmast. See on koht, kus võite imetleda metsloomade värvi ja kuju, jälgida nende käitumist ning kaisutada ja paitada Läti traditsioonilisi taluloomi. Peale vanemate hoonete tunneb loomaaed uhkust oma moodsate ehitiste üle: seal on kaelkirjaku-, troopika- ja tiigrimaja, maaelu tutvustav talukompleks ning palju muud.

Loomaaed asub vaikses metsapargis Ķīšezersi järve kaldal – linna siginast-saginast puhkamiseks tuleb kõigest veidi trammiga sõita.

Avatud: (suvehooajal aprillist oktoobrini)

  • Piletimüügipunkt (esmaspäevast pühapäevani 10–18)
  • Troopikamaja (esmaspäevast pühapäevani 11–18.45)
  • Külastajad võivad loomaaia aladel viibida esmaspäevast pühapäevani kl 19ni

Aadress: Meza prospekt 1, Riia LV-1014, Läti
Veebisait: www.rigazoo.lv/en

Vienkoči pargi põhieesmärk on populariseerida ühes tükis valmistatud puitesemeid ja ühepuulootsikuid, samuti püütakse looduslikku materjali võimalikult tõhusalt ära kasutada. Mööda matkaradu kõndides võite Gauja rahvuspargi kaunis looduses näha puuskulptuure ja ühepuulootsikuid.

Seigelge mööda radu ja imetlege meisterlikku käsitööd! Pargist leiate ajalooliste hoonete ja mõisakompleksi maketid, puuskulptuurid, vabaõhumuuseumi hooned, ühepuulootsikud ning tõrvaahju. Teil on võimalus külastada Läti esimest liivamaja, saada põnevaid teadmisi ehitamise kohta ja innustust rohelise elustiili järgimiseks.

Lisaks saate näha töökoda, kust kõik alguse saab. Teemaürituste ajal võivad külastajad töötubades osaleda. Parki on loodud puhke- ja piknikukohad, kus saab sõprade ja perega mõnusalt aega veeta. Lastele on pargis põneva disainiga lelude ja atraktsioonidega mänguväljak.

Avatud: esmaspäevast pühapäevani 10–18
Aadress: Vienkoči, Ligatne vald, Asara LV-4108, Läti
Veebisait: www.vienkoci.lv/en/

Külasta Bambi sugulasi! Safaripargi More külastajad võivad läbida 1,5 km pikkuse raja ja imetleda lähedalt hirvi, neid kuninglikke loomi saab isegi toita. Pargi 19 aedikut on koduks pea 400 loomale.

Nii individuaal- kui ka rühmakülastused palume broneerida: +371 2944 4662, +371 265 3922, +371 2966 4014, parks@safariparks.

Avatud: esmaspäevast reedeni (vajalik broneerimine) - laupäevast pühapäevani (10–19)
Aadress: Saulstari, More vald, Sigulda maakond LV-2170, Läti
Veebisait: www.safariparks.lv

Preili galeriis on üle 300 käpiknukutegelase. Kunstnik Vladlena valmistab ingleid, võlureid, printsesse, nõidu, muinasjututegelasi ja tuntud inimeste portreesid.

Pärast nukkude imetlemist saavad külalised korraldada kostüümipeo ning proovida inimsuuruses riideid selga.

Avatud: esmaspäevast pühapäevani 10–18
Aadress: Preili piirkond, Daugavpilsi 21, Preili LV-5301, Läti
Veebisait: www.lellukaralvalsts.lv

Rakši puhkekompleks asub Gauja jõe iidses orus ja on ideaalne koht rahvuspargi ilu nautimiseks. Siin saate näha ja toita eksootilisi loomi, näiteks kaameleid, alpakasid, laamasid ja guanakosid.

Avatud:

  • 01.05.-30.09. esmaspäevast reedeni 10–18
  • 01.05.-30.09. laupäevast pühapäevani 10–19
  • 01.10.-31.10. esmaspäevast pühapäevani 10–17

Aadress: Rakši, Drabesu vald, Amata piirkond LV-4139, Läti
Veebisait: www.kamieli.lv/en/

Külastage Riia motomuuseumit, et tutvuda Baltimaade suurima ja mitmekesiseima vanade mootorsõidukite koguga ning kuulda põnevaid lugusid.

Väljapanek kujutab endast lugu mootorsõidukitest, kuulsatest isikutest ja kõige tähtsamatest ajaloolistest sündmustest autotööstuses. Muuseumisse on paigutatud palju interaktiivseid elemente, mis köidavad iga lapse ja täiskasvanu tähelepanu.

Avatud: esmaspäevast pühapäevani 10–18
Aadress: S. Eizenšteina tn 8, Riia LV-1079, Läti
Veebisait: www.motormuzejs.lv/index.php/en/
Broneeri giidituur: +371 6702 5856 (esmaspäevast reedeni 9–17)

Nüüd, kus teil on Läti kogu pere vaatamisväärsustest ülevaade, võite hakata oma puhkust kavandama! Soovitame teil kasutada Route Planneri rakendust. Kui otsite Läti reisi plaanimiseks veel innustust, tasub vaadata ja jälgida meie ametlikku lehekülge www.latvia.travel Instagrami kasutajat @EnjoyLatvia.

Nautige Lätis koos veedetud aega ja looge perekonna fotoalbumi jaoks palju uusi mälestusi!

Jaga
Kommentaarid