Garda järv

Sageli kutsutakse teda ka mereks ning peetakse planeedi üheks kaunimaks paigaks. Siin on suurepärane kliima: suvel ei ole liiga kuum, talvel pole külm. Igal aastaajal võib siin leida endale meelepärase tegevuse. Järve ümbritsevad luksuslikud hotellid, restoranid ning rannad. Võib sõita purjelauaga, harrastada alpinismi, jalgpalli ja aerutamist, suunduda jalgsimatkale või laenutada jalgratas.

Muide, jalgrattaspordiga tegeletakse Trentinos aasta läbi. Marsruute on nii palju, et ühe korraga pole võimalik kõigiga tutvuda. Siia on ehitatud jalgrataste tarbeks terve trasside võrgustik, kogupikkuses umbes 400 km. Enamasti on kõik teed asfalteeritud. Siin on puhkealad ning täpsete kaartidega teeviidad. Marsruudid on erinevate raskusastmetega, nii kogenud jalgratturile, kui ka päris algajale. Ja kõikjal on olemas kohad, kus saab puhata või lausa ööseks jääda. Ilmselt just selline ongi ideaalne jalgrattamatk: tee, mis lookleb roheliste aasade ning mägikülakeste vahel, hingematvad mägede panoraamid ja päikesekiirtes sillerdav vesi. Õhk on aga selline, et iga hingetõmbega ning liigutusega võib tunda, kuidas keha ja hing sind tänavad.

Trento linn

Trento on rikka ajalooga linn. Teda nimetatakse sageli Põhja-Itaalia kultuuripealinnaks. Kuigi ta pole eriti suur, on siin tohutult palju imetlusväärseid katedraale, kindlusi ning iidseid tänavaid, kus majad on kaunistatud imekaunite freskodega.

Trento vanas osas asub keskaegne loss Castello del Buonconsiglio. Loss kõrgub linna kohal, avaldades muljet oma karmuse ja suurusega. Tänasel päeval on lossis Ajaloomuuseum ning kohalik Kunstimuuseum, kus toimuvad pidevalt näitused.

Trentos asub ka üle Itaalia kuulus teaduste muuseum Muse, mille projekteeris ja ehitas kõige kallim itaalia arhitekt Renzo Piano. Siin on kõik, alates sissekäigust muuseumisse ning lõpetades apteegiga, lahendatud interaktiivselt, ebastandardselt ning väga kaasaegselt. Siin võib olla huvitav igas vanuses lastel, tudengitel ja loomulikult ka lapsevanematel.

Muuseumis võib teada saada, kuidas tuli Maale inimene, võib tunda kaljuronijate emotsioone või suusatajate tundeid, kui nad kihutavad alla mägede tippudelt, ning näha kõige ehtsamat liustikku. Väikeses laboratooriumis võib aga õppida kasutama 3D printerit ja lasernuga.

Agroturism

Tõelist Itaaliat võib ka näha ja tunda tegeledes agroturismiga. Peab nentima, et see puhkuse vorm muutub linlaste seas aina populaarsemaks. Vastuvõetava tasu eest võib peatuda farmis, maitsta suurepäraseid roogi, mis on valmistatud kohalikust toodangust. Ning tunda ennast algusest peale pererahva ammuse tuttavana.

Allikas: Domašni Otšag, veebruar 2018