Horvaatias kämpimine on üks täitsa omamoodi kogemus. Euroopa ühe parima — Zatoni kämpingu näitel, tegi meie reporter Mirell väikese videotuuri kämpingu lastele suunatud meelelahutustest ja tutvustab algajatele kämpijatele ka seda, kuidas endale parimat telkimisplatsi valida, kui päris esimest korda sellisesse kohta satud.

Just kliima, kaunis ja läbipaistev Aadria meri ning imelised rahvuspargid ja väikesed mereäärsed linnakesed on põhjuseks, miks puhkajad igalt poolt üle Euroopa Horvaatia kämpingutesse suve veetma kogunevad. Võib vabalt olla, et pregused aastad ongi viimased, mil Horvaatial veel puhkamise osas Saaremaa ees eeliseid on, sest riik areneb jõudsalt ja on suureks puhkusemagnetiks, mistõttu sealsed hinnad juba tasapisi Eestilegi järele jõudma hakkavad. Mistõttu olekski ehk just nüüd paras aeg sealset kämpinguelu katsetada.

Vahemereäärsetes riikides suviti kämpimine on selline omamoodi asi, mida enamik põhjamaalasi ettegi kujutada ei oska. Kui meie läheme metsa telkima, siis otsime vaikust ja rahu ja ei nõua muud, kui pisikest platsikest, kuhu oma telgike püsti panna. See kõik on suurepärane ja looduse poolt pakutava rahu nautimine laeb väga hästi kõik talvel tühjaks jooksnud akud. Kui ainult sääski poleks või vihma ei sajaks. Ja kui oleks kasvõi pisike peldik ja tulease, kus suppi keeta (RMK puhkealad on meie matkajatele seepärast kui taeva kingitus, kuid kui on niru ilm, siis on niru ilm).

Ja kui puhkus planeerirud, kuid ilm Eestis vimkat viskab, siis tasub tõesti oma kodinad ja pereliikmed autosse või lennukisse laadida ja puhata hoopis mõnes Horvaatia kämpingus, kus on alati ruumi, kus suur suvi kestab maikuust septembri keskpaigani ja kus on alati lõputu hulk võimalusi oma puhkust mitmekesisemaks muuta. Moodsatest kämpingutest leiab suure valiku basseine, restorane, veelõbustusi, tennise- ja golfiväljakuid, saab rentida jalgrattaid, veesõidukeid, hobuseid, käia trennides ja pakkuda erinevaid tasuta meelelahutusi lastele.

Millisel perioodil on kõige soodsam kämpinguelu nautida ja kas valida enda pere jaoks telkimine, autokaravan, glamping või majake, seda vaata siit: zaton.hr/en/camping

Vaata inspireerivat pildigaleriid meie väikeste reporterite teekonnast läbi Horvaatia kaunimate kohtade Istrias, Kvarneris ja Dalmaatsias, et jõuda ühte oma lemmikpaika — Zatoni kämpingusse.

Foto: Erakogu
Foto: Erakogu
Foto: Erakogu
Foto: Erakogu
Foto: Erakogu
Foto: Erakogu
Foto: Erakogu
Foto: Erakogu
Foto: Erakogu

Allikad: Pere ja Laps, zaton.hr/en/camping