"Fookuses on kindlasti sel aastal Türgi, mis on Tourestil väljas väga paljude eksponentidega, lisaks Turkish Tourism Board, kust on võimalik otse messil pärida erinevate reisimis- ja puhkamisvõimaluste kohta Türgis, samuti saada adekvaatset infot turvalisusega seotud küsimustele. Huvi on loomulikult suur, sest konkurents maailmaturul on tihe ja teada ning “üleliigset turisti” ei ole," ütles Mariann Lugus Eesti Turismifirmade Liidust.

Põnevamatest ja eksootilisematest riikidest on oma esindusega messil väljas näiteks Tansaania.
Tansaania arendab koostööd E-riigi, Tallinna Tehnikaülikooli ja Balti Filmi Meedia kooliga, mis selgitab riigi huvi osaleda ka turismimessil.

"Tansaania on üks kiiremini arenevaid Aafrika riike. Mitte ainult turism vaid meieinimeste teadmised huvitavad neid. Äärmiselt õpihimuline rahvas ja riik. Võiks öelda, et ka väga puhas. Kilimanjaro on väga puhas ja hoitud mägi võrreldes Himaalajaga, mis on totaalseks prügimäeks muutunud," rääkis Lugus.
Ka on Tansaania suursaadik Eestis, kes resideerub Rootsis (olles korraga suursaadikuks kaheksas riigis) Eestist vaimustuses ja aidanud siia tuua ajakirjanikke, kes infot Eesti kogemuste ja teadmiste kohta on Tansaaniasse viinud.

Veel üks põnev ja messil esindatud riik on Kõrgõzstan, kelle esindus osaleb Tourestil Välisministeeriumi poolt finantseeritava arengukoostöö projekti raames.
SA Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskus on Välisministeeriumi toel läbi viimas juba teist järjestikust arengukoostöö projekti Kõrgõzstanis, mille raames on kaardistatud sealne turismi olukord ning jagatud Eesti kogemusi maaturismi arendamisest.
"Kõrgõzstan on eksootiline ja suurt avastamisrõõmu pakkuv maa, seda eriti seiklusturismi vallas. Eestlastele on ta tänu Turkish Airlines’i lendudele suhteliselt hõlpsasti kättesaadav," ütles Lugus."Kirkiisid ise näevad Eesti turus potentsiaali, sest paljud eestlased otsivad järjest uusi ja erilisi sihtkohti."