Millal on õige aeg reisikindlustuse ostmiseks?

Reisikindlustus tee kohe, kui reisiplaanid on paigas – kui on teada sihtriik, reisi toimumise täpne aeg ning tehtud esimesed kulutused reisile (näiteks tasutud majutuse eest, osamakse lennupiletite eest jms). Nii oled kõige paremini reisikindlustusega kaitstud ootamatute olukordade korral.

Kõige hilisem aeg reisikindlustuse vormistamiseks on neli päeva enne reisi algust. See on piisav aeg, mille jooksul jõuab reisitõrge reisi alguseks kehtima hakata. Enamik kindlustusseltse rakendab reisitõrkekindlustuse kehtima hakkamisel ooteaega 3–4 päeva.

Miks tuleks reisikindlustuse juurde valida spordi lisakaitse?

Enne reisikindlustuse tegemist tasub hoolikalt läbi mõelda oma plaanid ja tegevused reisil ning veenduda, et kindlustuskaitse kehtib ka nende tegevuste korral. Kindlustusseltsidel on nimekiri spordialadest, millele kaitset ei pakuta või mis on kaetud kindlas ulatuses ja tekkivate kahjujuhtumite lahendamisele võidakse läheneda erinevalt. Kindlasti on vaja spordi lisakaitset, kui osaletakse võistlustel või treeninglaagris.

Isegi kui sport ei ole sinu puhkusereisi peamine eesmärk, siis mõtle varakult, kas plaanid reisi käigus mõnda sportlikku tegevust proovida. Näiteks ära unusta, et ka lihtne sukeldumine kuulub siia alla, mägimatkamine kindlate kõrgusteni, suusatamine üksnes märgistatud radadel jne. Kui ei ole lisatud õiget spordikaitset, võib selts kahju hüvitamisest keelduda.

Kas sel juhul, kui mul on krediitkaart, ei ole reisikindlustust vaja?

Kui reisikindlustus on tagatud krediitkaardiga, siis uuri enne reisile minemist, mis tingimustel ja milliste katetega reisikindlustus kehtib. Näiteks, kas on seatud piiranguid, kui suur osa reisiplaani kuludest peab olema soetatud sama kaardiga, kas kindlustus katab meditsiini-, reisitõrke- ja pagasikahjusid, kas kindlustus laieneb ka pere teistele liikmetele. Lisaks, kui plaanid tegeleda spordiga või teha füüsilist tööd, siis tasub tähele panna, kas kindlustuskaitse kehtib ka nendel juhtudel.

Reisikindlustuse hindu ja tingimusi saab võrrelda IIZI veebilehel. Tee ise oma valik www.iizi.ee.