Olete juba hakanud oma lumelauapuhkust kavandama? Siis peate leidma veel vastuse viimasele küsimusele: kas valida Madal- või Kõrg-Tatrad?

Esmaklassilised lumepargid adrenaliinisõltlastele

Küsimusele, kummas piirkonnas — kas Madal- või Kõrg-Tatrates — on paremad lumepargid, ei ole lihtne vastata, sest lumelaudurite seas on mõlemad väga hinnatud. Kõrg-Tatrad on eriti uhked oma lumepargi üle, mis asub Štrbské Pleso kuurordi Turistická nõlval. Trampliinid, käsipuud ja mitmesugused takistused meelitavad siia adrenaliinisõltlasi kogu maailmast ning lisaks võõrustab kuurort igal aastal K2 kevadvooru.

Madal-Tatratel on lumelauaharrastajatele samuti palju pakkuda. Slovakkia üks esimesi lumeparke Jasná kuurordi Vrbická 10 nõlval on eelmise aastaga võrreldes läbinud põhjaliku uuenduskuuri. Sel hooajal ootavad ekstreemspordiharrastajaid nii uued platvormid kui ka pargi laiendus Vrbická nõlva alumises osas, kuhu edasijõudnud lumelauduritele on rajatud uus trampliinide ja takistuste riba.

Hoolimata sellest, kas olete algaja või edasijõudnud sõitja, pakub Fun Zone’is käsipuude, väiksemate trampliinide ja box’ide proovimine teile kindlasti palju naudingut. Peale selle on lumelauasõidu eksperdid oodatud pargi alumisse ossa, kus nad saavad mitme eri takistuse kõrval kasutada ka 10- ja 13-meetrist trampliini.

Ka maailmaklassi kuuluvad sõitjad valivad just Tatrad

Kuna piirkonna lumepargid sobivad ka profilumelauduritele, peetakse Tatrates palju olulisi võistlusi. Slovakkia suurim lumelauaüritus Sony Xperia Snowboard Fest pakub ainulaadset võimalust näha maailmaklassi sõitjaid kogu Euroopast.

Kui kaalute Madal-Tatrate külastamist, siis peaksite kindlasti minema nelja tärni vabasõidu suusa- ja lumelauavõistlusele CGC Jasná Adrenalin, kus osalevad ka maailma parimad vabasõitjad. Seega tehke kalendrisse märge — võistlus algab veebruari lõpus.

Isegi kui kuulsate lumelaudurite sooritused teil hinge kinni löövad, ärge peljake ka ise lumelauaga sõitmist proovida. Neile, kellel korraliku varustust ei ole, tuletame meelde, et leiate kuurordist rendipunktid, kus asjatundlikud töötajad aitavad teil valida sobiva varustuse, mille on valmistanud kõige kuulsamad tootjad. Ühtlasi soovitame teil hoiduda sellistest kohtadest nagu Tatry Motion Shop&Rent, mis asub nii Tatranská Lomnicas kui ka Štrbské Plesos, ning Jasnás asuvatest rendipunktidest Intersport Rent Lúčky, Drive in Záhradky, Rental Biela Púť ja Shop & Rental Hotel Grand.

Väga tähtis on valida selline kuurort, mis vastab kõikidele teie vajadustele. Nii et kui otsite suurepärast lumelauasõidu kogemust, siis ei ole Tatrad mitte üksnes kõige huvitavam, vaid ka kõige soodsam valik!

Jaga
Kommentaarid