Lapimaa talv on maailma üks kaunimaid — kas oled seda juba oma silmaga näinud? Kui soovid perega ühele mõnusale Lapimaa-puhkusele minna, aga ei tea kuhu, siis toome teieni viis head valikut, kuhu ka kerge kohale saada on.

1. Rovaniemi

Lapimaa puhkekeskustest tuntuim on jõuluvana kodulinn Rovaniemi, kus saab külastada polaarjoonel asuvat jõuluvana küla, nautida mitmekülgseid matkamisvõimalusi ja virmaliste vaatemängu.

2. Kittilä

Eestlased lendavad järjest enam ka Kittilässe, millest vaid 15 kilomeetri kaugusel asub Levi suusakuurort. Levi suusakeskus meeldib eestlastele, kuna sinna jõuab läbi Helsingi kiiresti ja mugavalt kohale. Lennuajad on mugavad ja võimaldavad hommikul alustade juba keskpäevaks kohale jõuda.

3. Kemi

See Botnia lahe ääres asuv linn on kuulus selle poolest, et igal aastal ehitatakse sinna maailma suurim lumeloss. Lisaks tasub külastada kalliskivimuuseumi, kus saab imetleda Soome kuninga krooni mudelit ning näiteks ka Suurbritannia kuninga krooni ja Marie Antoinette’i teemantkaelakee koopiaid.

4. Ivalo

Põhja-Lapimaal asuv, vaid 4000 elanikuga Ivalo pakub just talvel mitmekülgseid aktiivse puhkamise võimalusi, näiteks sõitu koera- või põhjapõdrarakendiga. Ivalost 30 kilomeetri kaugusel on Saariselkä suusakuurort, mis lisaks mäesuusatamisele on ka populaarne murdmaasuusatamise sihtkoht.

5. Kuusamo

Kuusamosse sõidab umbkaudu miljon turisti aastas. Kuusamo lähedal asuv Ruka suusakuurort meelitab nii murdmaa- kui ka mäesuusasõpru pika hooajaga, mis tavaliselt kestab oktoobrist kuni juuni keskpaigani. Rohkem kui 16 000 voodikohta teevad Rukast ühe Soome suurima suusakeskuse.