1. Red Beach, Santorini, Kreeka.


Kõige värvilisemate randadega saar Euroopas. Tavalises Santorini rannas on ulmeline must liiv ja vertikaalsed kaljud, mis moodustavad terava kontrasti Egeuse mere kristallpuhta veega. Kuid must pole ainus valik – Santorinil on ka Punane ja Valge rand! Need on pigem vaatamisväärsused kui lihtsalt päevitamiskohad, ja vaatama pääseb neid väga lihtsalt – otselennuga Ateenasse ja sealt Kreeka siselennuga edasi või siis hoopis reisipaketiga otse Tallinnast.

2. Navagio Beach, Zakynthos, Kreeka.

Turismiäri hoogsa kasvuga jääb üha vähemaks paiku, kus külg ees käima ei peaks, et inimmassist läbi mahtuda. Üks selliseid on Zakynthos ja eriti sealne kuulus Navagio Beach, kuhu pääseb vaid paadiga. Vaid poole Hiiumaa suurust saart täidavad rohelus, kaljud ja imelised liivarannad, kus kadedust tekitavad puhkusepildid iseenesest telefoni ilmuvad. Lihtsam viis Zakynthosele jõuda on Helsingist algava otselennuga reisipakett.

3. Elafonisi, Kreeta, Kreeka.


Valge ja roosa liivaga rand jääb kahetunnise autosõidu kaugusele Haniast, kuhu saab eeloleval suvel Eestist otsereisiga. Madal vesi ja tüüned lained teevad Elafonisist ideaalse snorgeldamise koha ning ka laste lemmiku, nii et lestad kaasa!

4. Balos Lagoon, Kreeta, Kreeka.


Rand sadamalinna Kissamose külje all, veel lähemal Haniale kui Elafonisi. Imeliselt heleda liivaga rannariba kipub suvekuudel veidi üle rahvastatud olema, nii et vaatama võiksid seda minna pigem septembris-oktoobris. Madal vesi on siis veelgi soojem kui muidu, nii et nii et ka väiksematel suplejatel on hea meres möllata.

5. Praia de Albandeira, Portugal.


200 km pikkusel Algarve rannikul on palju ilusaid randasid, millest Praia de Albandeira on üks dramaatilisemaid – kuldne liivakivi rohekassinise vee taustal, boonuseks ookeanilained. Miinus on vaid see, et vesi pole siin alati kõige soojem – juunis-juulis 20–22 kraadi. Tallinnast algav otsereis aga tooks sind siiakanti septembris, mil see on soojenenud 25 kraadini.

6. Zlatni Rat, Brač, Horvaatia.


Splitist, kuhu lendab otse Tallinnast Nordica, on Brači lubjakivisaar vaid kiviviske kaugusel. Kuigi siinsest kivimist on kerkinud nii Valge maja Washingtonis kui ka Viini ja Budapesti parlamendihooned, on rannalõvidele hulka huvitavam Zlatni Rat – lubjakivist moodustunud maakitsus, mis noana merre tungib. Kitsa neeme mõlemal küljel on imeliselt puhta veega rand, mis on ühtlasi ka hea surfikoht!

7. Agios Pavlos, Rhodos, Kreeka.


Pisike rand otse antiikse ja ajalooliselt põneva Lindose linna all. Ülalt akropolisest vaadates paistab see rohkem nagu laht, aga tegelikult on ühendus merega täiesti olemas ning kena väike liivariba samuti. Rhodosele pääsed kõige lihtsamini pakettreisiga, lähim Novatoursi hotell jääb rannast pooletunnise jalutuskäigu kaugusele.

8. Playa de las Teresitas, Tenerife, Hispaania.


Kui muidu eelistavad eestlased puhata Lõuna-Tenerifel, siis see rand on üks põhjusi, miks seada end hotelli saare põhjaossa Santa Cruz de Tenerifesse. Playa de las Teresitase liiv on peen ja seda veeti siia Sahaara kõrbest 1960. aastatel. Kohale saab bussiga otse linnakeskusest.

9. Kleopatra Beach, Alanya, Türgi.


Alanya on majutuspaikade ja restoranide ja muu puhkajale meelepärase poolest üks parimaid paikasid meist mõne lennutunni raadiuses ja seetõttu ka väga populaarne. Siinset Kleopatra randa loetakse parimaks rannaks Türgis. Selle liiv on nii karmi riikliku kaitse all, et randa ei saa isegi oma rätikuga, sest selle külge kleepunud liiv tassitaks minema! Kuidas päikese all parasjagu ruumi on, saad jälgida Kleopatra veebikaamerast.

10. Porto Timoni, Korfu, Kreeka.


Korful on rannast randa liikumiseks kõige mõnusam rendiauto. Üldiselt on saare ilusaimad rannad Paleokastritsa kandis, aga Porto Timoni jääb veel rohkem põhja poole. Kõige populaarsemast Eesti reisikorraldajate hotellipiirkonnast on sinna vaid kolmveerand tundi sõita, aga ülipuhas vesi ning vaade kahele lahele tasuvad sõiduvaeva!

Kui leidsid siit mõne huvitava ranna, küsi Go Travelist, kuidas ja millal oleks sinna kõige parem reisida. Ja kui need rannad polnud piisavalt köitvad, küsi nõu ikkagi, sest Euroopa kuurordid pole ainsad, kuhu Go Travel viib!

Jaga
Kommentaarid