Selleks, et mängus osaleda, on vaja Androidi süsteemiga seadet, mobiilset internetti ja Google Playst tasuta allalaaditavat rakendust Navicup. Seiklus algab, kui käivitada rakendus, valida endale eesti- või venekeelne mäng „Tartus on rohkem“ ja registreeruda. Edasine on kõik väga lihtne – avanev kaart kuvab kõiki mängupunkte, milleks on nii linnas kui ka selle ümbruses leiduvad vaatamist väärt kohad, tuntud paigad või veel avastamata nurgatagused koos lisainfoga.

Kui punkte läbitakse, muutuvad need roheliseks ja suurendavad vastavalt mängija skoori. Mõnda punkti jõudes saab vastata ühtlasi ekraanile ilmuvale teemakohasele küsimusele või täita pildistamisülesande, mis õigesti lahendades annavad lisapunkte. Mängus leiduvate soodustuste täpne info on leitav ainult mängides.

Praeguseks elab mäng Tartu tänavatel ja väljakutel, jõekallastel ning Toomemäe nõlvadel aktiivset elu juba pea kuu aega. Kohe esimese nädalaga registreerus enam kui 160 mängijat ja esikümne esimest kahte premeeriti ka korralike auhindadega.

189 punkti kogunud ja esimese koha saavutanud Merli ütles, et osalemine muutis nende pere jalutuskäigud põnevaks. Lisaks võeti lisapunktide jahtimiseks ette väike ringreis Saadjärve ja Peipsi äärde, mis esimese hooga perel muidu plaanis ei olnud, kuid osutus ootamatult toredaks ettevõtmiseks.

158 punktiga teise koha saavutanud Hannes kommenteeris mängu kui kaasahaaravat ja hasarti tekitavat võistlust, millelaadseid võiks rohkemgi olla ja lubas suve jooksul läbi käia ka ülejäänud punktid.

Tartu orienteerumismängus on võimalik osaleda kogu suve. Igal esmaspäeval avaldatakse mängude esikümme ja järgmisi häid saavutusi premeeritakse suuremate auhindadega 3. juulil, 7. augustil ja 1. septembril. Seega – kui soovid sellel suvel läheneda puhkusele hoopis värskema nurga alt ja saada sellest enamat, siis haara sõbrad ja pere või lihtsalt iseenda rõõmus meel ning sea sammud Tartusse. Võidab see, kes rohkem mängib!

Rohkem infot mängu, reeglite, auhindade ja tulemuste kohta leiab kodulehelt www.tartusonrohkem.ee.

Jaga
Kommentaarid