1013 meetrit pikk ja 8-hektarilise pindalaga helesinine laguun on ookeani kaldal, pakub 26-kraadilist mõnusat puhast merevett ja basseini 250 miljonit liitrit vett hoitakse puhtana spetsiaalse patenteeritud tehnoloogiaga, mida valdab ettevõte Crystal Lagoons. Ookeanist võetud vesi puhastatakse ja see ringleb hiigelbasseinis teatud aja, kuni jooksvalt välja vahetatakse.

Basseini rajanud Crystal Lagoons lubab luua samasuguse paradiisiranna ükskõik kuhu maailma olenemata kliimast. Seni tehtud tööd jäävad enamasti küll soojematesse kliimapiirkondadesse (Austraalia, Argentiina, Araabia Ühendemiraadid, Mehhiko, Egiptus), aga ka Ukrainasse ja Taanisse on esimesi hiigelbasseine juba rajatud. Seega võiks põhimõtteliselt olla võimalik mõni selline ka Eestisse rajada.
San Alfonso del Mar sai valmis viie aastaga, läks maksma 1,9 miljardit dollarit, basseini aastane hooldus maksab 4 miljonit dollarit. Selle rajanud kuurort pakub luksuslikke apartmente otse tehislaguuni kaldal, helesinises vees saab ujuda, paadiga sõita ning isegi purjetada. Rannaliiv on kohati soojendusega, basseini ääres asuvad nii katusealusega ujumisalad kui veemassaaži nurgakesed.
Bassein on rajatud 2006. aastal ja pääses 2012. aastal Guinnessi Rekordite Raamatusse kui suurima pindalaga bassein maailmas. Tegelikult on see rohkem tehisjärv kui bassein. TripAdvisori viimased kommentaarid kuurorti ja basseinimõnude kohta on vastukäivad: ühele pikamaaujujale näiteks meeldisid suured vahemaad ja piisavalt jahe vesi ujumiseks, samas mugavustega harjunud perepuhkajad kurtsid, et vesi oli liiga külm ja 26 kraadi see küll ei olnud. Samuti pole koht saanud piisavalt populaarseks selle kaheksa aasta jooksul, mil hiigelbasseiniga kuurort on tegutsenud, nii et hooajavälisel ajal võivad basseinid ja restoranid olla üldse suletud. Maailma suurimasse basseini lubavad turvamehed suplema vaid siis, kui selle kaldal on renditud apartment, võõrad saavad imet vaadata eemalt vaateplatvormilt.

Eesti kõige suurem bassein on aga Tallinnas. Kalev Spa suur bassein mahutab 2400 kuupmeetrit vett ja on 50 meetrit pikk. Kas ka Eestis võiks olla mõni kilomeetrine laguun, kus soojas vees sulistada?