Metroo punane liin sõidutab meid Los Angelese kesklinnast Universal City/Studio City jaama, kust saab alguse suur seiklus või päev lõbustuspargis. Sõltub, kellelt küsida! Igal juhul on kõik nõus, et Universal Studios on USA suurimaid filmistuudioid, mille arhiivist leiab tohutul hulgal tuntud linateoseid. "Muumia", "King Kong", "Lõuad", "Piinatud geenius" ja "Apollo 13" kuuluvad just nimelt Universali filmide varasalve. Universal Studios Hollywood on teemapark, mis on rajatud filmistuudio võtteplatside vahetusse lähedusse. Meelelahutuslinnakus on võimalik erinevaid atraktsioone külastades kogeda vahetult oma lemmiktegelaste seiklusi ja paiku, mis lapsepõlves nähtud kassahittidest mällu süübinud.

Metroost väljudes leiame end 5-minutilise jalutuskäigu kauguselt stuudiopargi väravatest. Väravateni jõudnuna valime mugavuse, istudes külastajaid vedava autorongi istmetele, kuigi põhilise sissepääsuni on võimalik kõndida tükk aega ülesmäge. Vaikselt täitub rongike inimestega ja lõpuks hakkamegi veerema. Peamine sissepääs on "Instagrami-kuulus" ehk paljud inimesed meie ümber teevad purskkaevu ja kuulsaks saanud Universali gloobuse läheduses endast pilti. Hakkame pärast piletite kätte saamist arutama, milliseid atraktsioone esimesena külastama hakata. Mitme nurga peal on tablood, kust näeb võimalikke ooteaegu järjekordades. Meie olukorda kergendab Front Of The Line kaelakaartide omamine. Nende soetamine kiirendab tunduvalt atraktsioonide peale pääsemise aegu. Tagantjärgi võrdlesime kogemust Georgia osariigis kogetud Six Flags veepargiga, kus n-ö kiirkaarti polnud ja seal läks järjekordades kohati ikka tunduvalt kauem aega.

Päeva eesmärk on käia läbi kõik Universal Studios Hollywood atraktsioonid. Järgnevalt teeme lugejatele ülevaate viiest kõige meeldejäävamast tipphetkest, mida sel päikesepaistelisel päeval Kalifornias kogesime.

Muumia kättemaks (Revenge of the Mummy - The Ride)
"Muumia" filmidest inspireeritud atraktsioon on täidetud varanduste, püramiidikäikude ja neetud muumiatega. Tegu on tõeliselt vinge sõiduga, mille käigus läheb vahepeal kiirus tervelt 70 km/h peale ja kiirendus toimub ainult paari sekundi jooksul.

Harry Potteri keelatud rännak (Harry Potter and the Forbidden Journey)
Atraktsioon avati 2016. aasta kevadel ja koheselt kuulutati, et see on omas klassis maailma tipptasemel sõit. Ja me oleme sellega väitega täiesti nõus! Harry Potteri maailm oli loodud vägagi realistlikult. Kasutati virtuaalset reaalsust, robootilist mehhanismi ja muid tehnilisi saavutusi, mis tekitasid tõsiselt realistliku elamuse. Kui kellelgi on aega Universal Studios Hollywoodis ainult üheks atraktsiooniks (loodame, et mitte!), siis on just Harry Potteri võlusõit õige valik.

Elavad surnud (Walking Dead Attraction)
Elavad surnud ründavad igast ilmakaarest, kui kõnnid läbi post-apokalüptilise ruumi. See oli erakordselt vinge atraktsioon, kuna zombid polnud virtuaalsed või kipskujud, vaid verejanulisi surnust tõusnuid kehastasid lihast ja luust näitlejad. Meie ees kõndinud paarike hüppas meetri võrra tahapoole pärast esimest ehmatust ja enam läbi terve atraktsiooni eesotsas ei julgenud olla.

Stuudiotuur (Studio Tour)
Kuidas saaks ühte filmistuudiot külastada ilma kaadritaguse elu nägemiseta? Ei saagi. Sellepärast läksime tuurile, et näha, milline elu toimub teisel pool filmikaamerat. Kõige huvitavam oli näha võtteplatse. Need näevad kaugelt realistlikud välja, kuid tegelikult saad lähemale jõudes aru, et majade fassaadid on valmistatud odavatest võltsmaterjalidest. Vastavalt iga filmi eripäradele muudetakse silte ja tuunitakse hoonete välimust.

Transformerid 3D (Transformers: The Ride-3D)
Atraktsiooni kapslisse sisse istudes läks mööda vaid mõni hetk ja meeletu adrenaliinirohke sõit võis alata. Sündmustekeerist muudab realistlikuks HD/3D ja lennusimulaatorite tehnoloogiate oskuslik ühendamine. Saab märulit, plahvatusi ja palju õhulende!

Milliseid soovitusi stuudiot plaanivatele külastajatele annaksime?

Los Angeleses asuvat Universal Studios Hollywood teemaparki tasub külastada aastaringselt, kuid suviselt kuumemal ajal peaks arvestama regulaarselt vedeliku tarbimise ja päikesekaitsekreemi kasutamisega.

Söömine on pargis kallis, aga Simpsonite linnaosas paiknevas sõõrikubaaris võiks ikkagi vähemalt ühe hiigelsuure sõõriku tellida. Suurema lõuna- või õhtusöögi jaoks tasub minna pigem vahetult pargi kõrval asuvasse CityWalk kompleksi. Sealt leiab palju erinevaid toidukohti. Meie läksime lõunat sööma pitsakohta, kus tehakse sinu silme all pitsa elava tulega ahjus valmis.

Vihmase ilmaga (mida Kalifornias just tihti ei juhtu) tasub pigem midagi muud ette võtta. Päikeselise ja selge taevaga on pargi elamuste nautimine kõige parem!

Kindlasti tasub vaadata loomadest näitlejate etteasteid. Selle šõu vältel on võimalik näha tõeliselt andekaid loomi, keda on spetsiaalselt treenitud filmides osalemiseks.

Mine stuudiotuurile võimalikult varajasel kellaajal, sest päeva peale muutub selle atraktsiooni järjekord aina pikemaks. Kusjuures terves pargis tasub olla võimalikult vara kohal, kuna see suurendab aega, mil saad rahulikult erinevaid atraktsioone nautida.

KUIDAS KOHALE SAADA?
Tallinnast Los Angelesse lendamiseks on tavapäraselt soodsaim variant Finnairi ja American Airlinesi koostöös Helsingi ning mõne USA linna kaudu. Samuti on aeg-ajalt saadaval taskukohaseid lennupileteid Turkish Airlinesiga Istanbuli vahepeatusega ja Scandinavian Airlinesiga Stockholmist läbi sõites. Mõnikord võib kujuneda lennupiletid hind odavamaks, kui alustada lendu Helsingist või Riiast, mistõttu tasub jälgida jooksvalt lennupiletite pakkumisi kajastavaid portaale.