Alates juulist alustas Reisijuht.ee suvist artiklisarja Eesti omapärastest turismitaludest, mis pakuvad enamat kui lihtsalt voodikohta.

Seljaku käsitööspaa eristub käsitöötaludest ja spaamõnude pakkujaist mõlemast. Ja samas pakub mõlemat.

1926. aastal ehitatud kollases rehielamus metsa ja põllu vahel õpetab perenaine kümneid erinevaid käsitöötehnikaid ja veeprotseduurideks pakub juua aianurgas kasvavatest taimedest tehtud tervisevett.

Talvel valmivad siin raamatud käsitöö ja looduse teemal, suvel ja ka talvistel õhtutel toimuvad aga käsitöökoolitused ja firmaüritused.

Praegu saab käsitöölaagrisse tulles ööbida telkides. Kavandamisel on aga käsitööait, kuhu saab jääda omapärasele kaltsuvaiba kudumise puhkusele ning aida teisel korrusel ööbitakse vanamoodi, lõhnavatel heintel, unustades euromugavused.

Käsitööspaa kõrval metsas on avatud metsarada "5 tervendavat puud", kus saab teadmisi esivanematele oluliste puude kohta. Varjatud kohas asub ka vana kuusk, millel olevat vanarahva uskumuste järgi haigusi ära võttev toime. Selle kuuse juurde aga võivad minna ainult tugevad ning tema juurde ei tohi kauaks jääda, hoiatab perenaine Annika Põltsam.

Majas on käsitööd tehtud juba üle 80 aasta. Vaatamiseks on väljas ka 1926. aastal tikitud laudlina ja ilukäterätt, mille järgi tegi talu perenaine 2012. aastal käsitöökooli lõputöö.

Kust leiab infot?

vaata lisaks Seljaku talu kodulehelt seljakutalu.weebly.com või blogist.

Kus asub?

Käsitööspaa leiab 14 km kaugusel Pärnu linna piirist, 1 km lähimast bussipeatusest.