Alates juulist ilmub Reisijuht.ee-s suvine artiklisari Eesti omapärastest turismitaludest, mis pakuvad enamat kui lihtsalt voodikohta.

Männiku metsatalu sai selleks suveks valmis aida, kuhu mahub parajasti üks külalispere.

Eraldi majutus vanas aidahoones annab lastele ruumi mängimiseks ja olemiseks, sisustus on ka aidahoonele vastav. Väikeses köögis saab süüa teha, perenaise ürdiaiast leiab maitsetaimi ja taimeteeks vajalikke ürte.

Kui on huvi, tahtmist ja aega, siis saab ka kangast kududa, paelu punuda, riidele trükkida, joonistada ja palju muudki teha.

Mis aga tähendab vidiit? Kui talupoja sviidis on kaks voodikohta magamistoa ja kööginurgaga, dussiruum ja wc, siis vidiidis asuvad kaks eraldi tuba koos väikese kööginurgaga, mõlemas toas kaks voodikohta, dušširuum ja WC. Vidiit on puhkemaja metsa ääres mõnusaks olemiseks kahele perekonnale. Nimi on valitud selline, kuna linnud laulavad viidit-vidiit, kui oma pojad üles kasvatavad, selgitab perenaine Ene Sillamaa, kuigi pesa on koht, kus linnud oma pojad üles kasvatavad ja enamus aastast on nad mujal. Siiski saavad külalised ka talvel vidiidis ööbida, kui suur osa linde on mujal, võimalus on puupliiti kütta, kohvivesi pliidile keema panna ja aknast lumist metsa nautida.

Suvel on jälle omad rõõmud.

Kuna Viljanid on vaid kümne kilomeetri kaugusel, siis linnameelelahutus pole ka kaugel. Koostöös Viljandi Kultuuriakadeemiaga saab osaleda näiteks suvekursustel.

Kust saab infot?

Vaata lisa Metsatalu.ee.

Kus asub?

Männiku Metsatalu asub 10 km Viljandist, Intsu külas Paistu vallas. Vaata kaarti.