Alates juulist alustas Reisijuht.ee suvist artiklisarja Eesti omapärastest turismitaludest, mis pakuvad enamat kui lihtsalt voodikohta.

Üks majake ja neli voodikohta - see ei kõla just kasuliku turismiärina. Ometi on Hundimajja sattunud külalisi ka tuhandete kilomeetrite kauguselt.

"Minu jaoks ongi Eestimaine unikaalsus see, et väga intensiivselt ei pakuta meil siin mitte kui midagi," toob perenaine Epp Hunt välja ootamatu külje, millega teistest eristutakse. "Kõik hädavajalik ja vajalik tekivad kliendi ette nagu nõiväel, haldjate toel, ilma suurema kära ja pravuurika tegevuseta."

Vaikus ja kohustuste puudumine ongi see, millega peibutatakse puhkajaid. Võimalus on lihtsalt kohal olla ja omaenda mõtteid kuulata. Eesti maakoht ongi parim mittemillegi tegemiseks, usub perenaine. Väljast tulnud puhkaja jaoks on siin kõik imetlusväärne.

Üks majake, 4 voodikohta (suurem hulk loob juba huvitava pioneerilaagri-stiilis korruse) ning saab sinust saab Hundimaja ainuke külaline. Maja mis külalisi ootab, on pisike metsa istutatud puitarhitektuuri näide sellest, kuidas ei pea metsa raadama, et maja või puhkemaja ehitada.

Ümberringi on niidud, nn poollooduslikud kooslused, nendel käib karjatamine. Hobustega saab ratsutada. Aga veelgi enam meeldib külalistele hobuste seltskonda niisama nautida ja kuulata jutte sotsiaalsete loomade käitumisreeglitest, mis on kergesti ülekantavad ka inimesele.

Epust sai paikne turismitalu pidaja pärast aastaid kestnud surfirandade seiklusi, kui võttis kõik säästud ja hakkas oma (ja sõprade) jõududega maja ehitama.

Kõik ehitusetapid on sündinud surfarite käte läbi. Arhitekt on surfar, insener - surfar, ehitasid surfarid. Vaid tuulistel päevadel ei ehitatud, siis oldi merel.

Kui raha otsa sai ja töötukassa konsultant visiidid üha tihedamaks sättis, kirjutas Epp lõpuks ärplaani. Ainukese võimaliku, mis ehitamiseks raha juurde tooks - majutuse äriplaani.

Peale kaht hooaega majutust on perenaisel endiselt raske uskuda, et keegi selle kauge koha metsast üles leiab. Aga näiteks valgevenelased, kes Leedus võistlemas käisid ütlesid, et nägid pilte ja kohe teadsid, et tahavad just siia ühte ööd veetma tulla.

Purjelauaõpet saab muidugi ka.

Kust saab infot?

Kus asub?

Pärnumaal, umbes 30 km Virtsust ja 70 km Pärnust. Tallinnast tulekuks kulub 1,5-2 tundi. Vaata kaarti.