Reisijuht.ee alustas juulist suvist artiklisarja Eesti omapärastest turismitaludest, mis pakuvad enamat kui lihtsalt voodikohta.

Viikingite külas on see, mis eristub teistest, juba kaugelt näha, alates linnusemüüridest ja viikingiaegsetest ehitistest.

Esiteks on Viikingite Külas Eesti suurim trumm ja nii uskumatu, kui see pole, siis suure tõenäosusega ka maailmas ainukene puidust kamin, mis asub Kuningate nõupidamise ruumis ning kuhu ka päriselt tehakse tuli sisse.

Kindlasti on ainulaadsed ka metsamajades kasutatavad puidust kraanikausid ja see, kuidas tänapäevane tehnika on viikingimajakestes osavalt ära peidetud.

Tegevustest pakutakse ajaloolisi programme ja viikingite sõjatehnika tutvustust. Linnuse vallutamine katapuldi abil on kindlasti tegevus, mida igal pool ei pakuta.

Viikingite küla asub väekas kohas: siit läks tee üle jõe juba aastasadu tagasi, siin ohverdati allikavaimule aastatuhandeid tagasi, mööda jõge sõitsid viikingid ja kaupmehed. Tänapäevalgi ajavad siinkandi põllud muistseid odaotsi välja, juhtub ka, et aardeid.

Kust saab infot?

Kus asub?

Sauna küla, Kose vald, Harjumaa. 29 km Tallinnast tartu poole.