Reisiärevus ning soov puhkusest maksimum võtta võivad kauaoodatud reisi segama hakata. Selleks, et ebameeldivusi vältida, on Tourist Meets Traveler leidnud lahenduse seitsmele levinud veale, mida reisi planeerides ja sihtkohas olles tehakse.

Ülemõtlemine

Suurimaid vigu, mida võib teha, on liiga paljude tegevuste ühte reisi surumine. Puhkus peaks olema lõbus viis igapäevaelust eemale saada, kuid tihti võib reisil olles päevakava kujuneda tihedamaks kui kodus olles. Selle asemel, et iga päev ekskursioonil käia, võta aeg maha ning naudi ka mitte midagi tegemist.

Üleplaneerimine

Kuigi täpne plaan võib anda kindlust, et reis õnnestub, võib üleplaneerimine ka kõigi tuju rikkuda. Täpse graafiku järgi vaatamisväärsuste vahel sõelumine ei ole kõige nauditavam tegevus, liiga palju energiat kulub kella vaatamisele ning kiirkõnnil ühest kohast teise jõudmisele. Lisaks võib see hakata pereliikmete ning sõprade närvidele käima. Soovitus – seikle rohkem ning luba omale vaba graafikut. Alati ei pea kõike korraga ära nägema!

Hirm liikuda seltskonnast eraldi

Pere või sõpradega üheskoos reisimine ei tähenda, et te kogu aja koos peaksite veetma. Kui ühed tahavad minna šoppama ja teised randa, siis ära sunni kedagi oma soovidest loobuma! Enda tuju ei tasu rikkuda ainult sellepärast, et reisi iga hetke ilmtingimata ühe seltskonnana veeta.

Tasuta asjade lõksu langemine

Tasuta naps restoranis või massaaž kohalikus salongis kõlab hästi, kuid tuleb meeles pidada, et miski ei ole täiesti tasuta. Restorani arve võib olenemata tasuta napsust tulla suurem, kui eelarve oleks lubanud ning tasuta massaaž pruugib kesta vaid 10 minutit, ülejäänu tuleb juba sinu taskust. Mõtle enne, kui tasuta asju vastu võtad!

Linnavälise lennujaama valimine

Kuigi metropolist kaugema lennujaama valimine tundub suurepärase viisina säästa raha, ei pruugi see säästuna välja kukkuda. Uuri varakult järgi, kui palju läheb maksma transfeer lennujaamast linna ja tagasi. Väiksematel lennujaamadel võivad olla ka suuremad pagasitasud. Tee enne lennupiletite broneerimist kõik kulud selgeks, et säästmises päriselt kindel olla.

Hotelli reklaampiltide tõe pähe võtmine

Ära hinda raamatut kaane järgi! Hiigelsuur bassein ja imeilus rand võib olla vaid reklaamitrikk. Spetsiaalsed nurgad foto tegemisel, töötlus ning tõe ilustamine võivad hotellist jätta põhjendamatult ilusa mulje. Selleks, et mitte pettuda, vaata külastajate endi tehtud pilte näiteks TripAdvisor.com-is või Oyster.com-is.

Turistilõksud

Selle asemel, et pimesi uskuda buklette, reisijuhte või hotellitöötajaid, uuri sotsiaalmeediast ja Internetist, kus on parimad kohalikud söögikohad. Hotellide restoranid ja baarid ning vaatamisväärsuste lähedal asuvad söögikohad on tõenäoliselt ülepaisutatud hindadega – oska neid vältida!