Kyshu saarel poputatakse kõiki – kuum vesi ja aur hellitavad inimesi, kes on omakorda ülevoolavalt hoolitsevad enda koerte vastu,
Teine kõikehõlmava<em> zen</em>-meeleolu põhjus Fukuokal on kindlasti seotud mõnusate jalakäijate tänavate rohkusega, mille ääres on ohtralt head tänavatoitu ja kus tulevad vastu ainult ilusad inimesed.
Beppu rannas saab lasta end kuuma liiva alla matta. Liiva alla matmise teenust pakkuvaid „matusebüroosid” on seal arvukalt. Kindlasti rohkem kui tavalisi matusemaju, mida haruldaselt pika eani elavad jaapanlased nii ohtralt muidugi ei vajagi. Paarkümmend minutit liivavannis lebamist maksab umbes kümme eurot. Selle eest saab järjekorranumbri ja jaapanlaste traditsioonilise riideeseme <em>yukata</em>, mis liivavanni võtmise ajaks selga panna.
Kuidas jaapanlased nii saledad on, jääbki mõistatuseks. Pildil on õhtusöök kahele.

Suur osa Kyushust on kaetud metsadega. Kui kohalikud jumaldavad õitsvaid kirsipuid, siis põhjamaalasele avaldavad rohkem muljet bambusesalud.
Legend teejoojast rahvast puruneb kohapeal kiiresti. Jaapanlaste pühendumus kohvile on piiritu ja avaldub nii maitsetes kui ka kohvikute arhitektuuris – võimalik, et arhitekti Kengo Kuma loodud Starbucks Fukuokas on keti kõige ilusam kohvik kogu maailmas.

Hea teada

Kyushu [kju:su:] on Jaapani saarestiku lõunapoolseim suur saar, mille pindala on 36 554 km2, koos lähisaartega 42 150 km2. Saarel elab 13,4 miljonit inimest. Keskus ja rahvusvaheline lennujaam asuvad Fukuokas, kuhu suvehooajal lendab Helsingist otse ka Finnair.

Jaga
Kommentaarid