Vulkana võtab külalisi vastu vastavalt inimeste soovidele: kes tahab paadiga vaalavaatlusele minna, kes mägedesse suusatama või kes soovib lühikest spapuhkust koos õhtusöögiga.

Igal laupäeval pakub Vulkana aga varahommikust saunareisi merel, mille käigus paari tunni jooksul saab nautida nii kümblustünni laeva tekil, leilisauna ning Türgi hamami kui ka värskendavat suplust arktilises vees.

"See on tõeliselt eriline pakkuda inimestele võimalust ujuda arktilises vees keset talve," rääkis Vulkana omanik Erlend Mogård-Larsen ning lisas, et külastajad on tavaliselt Vulkanale tulles kindlad, et nemad vette ei hüppa. "Kuid 95 protsenti inimestest lõpuks ikka suplevad jääkülmas meres.”

Erlend räägib kogemusest, kui laupäevasel saunareisil üks külastajatest kohtus merre hüpates vaalaga, kes vaid mõned meetrid laevast eemal veest välja ujus ning mis jättis kogu seltskonnale eredad mälestused.

Ideed paat-spast aitas reaalsuseks muuta Soome arhitekt Sami Rintala, kes küll alguses oli kindel, et see on nali. "Pärast kolmandat korda Samiga ühenduse võtmist ta lõpuks kohtus meiega ning tunnistas hiljem, et ei uskunud, et idee muuta kalalaev luksuslikuks spaks oleks üldse reaalne,” ütles Vulkana omanik Erlend Mogård-Larsen.