1. Ilm – mõtle läbi, kuhu ja kuna lähed. Käisid eelmise aasta oktoobris Lõuna-Itaalias päikest püüdmas ning nüüd tundub mõistlik mõte sel sügisel sama plaaniga Põhja-Itaaliasse põrutada. Oot-oot! Itaalia põhja- ja lõunaosa ilm võib olla kardinaalselt erinev, eriti just talve poole. Nii et kui sul pole just plaanis kohe reisi alguses poodi tormata, et oma kaasa pakitud suvisem kraam märksa paksema garderoobi vastu välja vahetada, on mõistlik kohvri pakkimisel silme ees tuksuv unistuste ilm korra kõrvale heita ning end tegelikkusega kurssi viia. Nii saad oluliselt tarbetuid lisakulusid vältida.
  2. Reisikindlustus – ükspuha, kas lähed rannapuhkusele või suusareisile, reisikindlustus on absoluutselt kohustuslik. Õnnetused ja hädad ei hüüa tulles ning nii ongi hea, kui lisaks emotsioonide virvarrile ei pea sa tagatipuks veel lisaväljaminekute pärast pead vaevama. Kes ikka tahaks enda taskust uut piletit maksta, pelgalt põhjusel, et eelmine lend jättis sind järgmisest jätkulennust maha. Või ei suutnud sinu pagas kogu seda kadalippu kaasa teha. Ka tervis kipub aeg-ajalt ootamatuid üllatusi pakkuma. Teinekord piisab kasvõi jääkuubikust sinu veeklaasis ja tulemuseks ongi päevadepikkused ebameeldivused, mis võivad päris kalliks maksma minna. Sestap ongi hea, kui tagataskus ootab kindlustus, mis katab nii mitmedki lisakulud.
  3. Valuuta – enne reisi algust on mõistlik korra kaaluda, millisel kujul reisiraha kaasa varuda, sest seegi aitab tarbetuid lisaväljaminekuid vältida. Alustuseks tuleks selgeks teha, millist valuutat sihtriigis üldse kasutatakse. Kui selgub, et euroga läbi ei aja, tasuks kindlasti vältida lennu-, rongi- ja bussijaamades või nende läheduses asuvaid valuutavahetuspunkte, sest just sellistes kohtades on enamasti kõige kõrgemad teenustasud ning jõhkramad vahetuskursid. Ja et suur osa Eestis tegutsevaid panku küsib välismaal võõrast automaadist raha väljavõtmise eest lisatasu, võibki juhtuda, et kõige mõistlikum on õige valuuta juba Eestis rahakoti vahele pista. Iseküsimus, kuivõrd turvaline on rahapakk taskus reisile minna.
  4. Ootamatud maksud – nutikad ametnikud on teinud tõsist tööd, et välja mõelda kõikvõimalikke makse, mis võivad vähese ettevalmistuse korral sinu pangakontot valusalt tabada. Ettevaatlik tasub olla ka autoga reisides, sest tänapäeval on parkimine enamasti tasuline, isegi hotellide juures. Teinekord tuleb aga riigist väljumisel spetsiaalset maksu maksta, tihtilugu veel sularahas. Et mõnikord on maks kehtestatud konkreetsete piiripunktide või lennuväljade jaoks, saab aruka planeerimise korral seda väljaminekut siiski vältida.
  5. Kõnekulud – enamasti on välismaalt helistamise tariifid võrdlemisi rahakotivaenulikud. Tõsi, viimasel ajal on Euroopa riikides rändlustasude osas mitmeid rõõmustavaid arenguid toimunud. Kuid eestlane on ju uudishimulik rahvas, mistõttu ei piirdu meie avastusretked teps mitte ainult selle regiooniga. Nii võibki juhtuda, et mõnest kaugemast ja eksootilisemast riigist naasvat lobisemishimulist reisiselli ootab kodus ees tõeline šokiarve. Sestap ongi mõistlik enne reisi algust ka see teema endale üksipulgi selgeks teha, et ebamõistlikke lisakulusid vältida.
  6. Nutikas ostukeskkond – kindlasti on veel kümneid ja kümneid viise, kuidas reisikulusid kokku hoida. Neist üks on teha oma ostud raha-tagasi-süsteemil põhinevas veebikeskkonnas Bonusway, mis muuhulgas koondab selliseid igale reisisellile olulisi veebe nagu Hotels.com, HotelsCombined, Agoda, Design Hotels, Tripsta, airBaltic. Näiteks on Booking.com-i puhul boonuste suuruseks lausa 4%. Tänapäeval reisib keskmine pere juba mitu korda aastas, kulutades majutusele päris arvestatava summa. Nii ongi Bonusway kaudu võimalik tagasi teenida vähemalt mitme korraliku õhtusöögi raha.

Liitu siin ja saa 3 € liitumisboonust, mis kaasneb esimese ostuga Bonusways.

Jaga
Kommentaarid