10:23 Pärast trenni pean rattapoest läbi hüppama, et soetada jopele kinnitatav vilkuv LED- helkur. Paraku seda neil praegu pole. Klõpsin seepeale poest retrofiltriga hipsteripildi.

11:12 Tee viib mööda Cirque d’Hiver’ist. See on Pariisis tegutsev püsitsirkus. Uhke ajalooline hoone annab võimaluse uusi filtreid avastada, nt solariseerimise oma. Reisijuhtides pole tsirkus esimeste vaatamisväärsuste hulgas, kuid neile, kes juba kohustuslikele turismimagneteile tiiru peale teinud, on see kindlasti huvitav alternatiiv, eriti neile, kel lapsed kaasas.
11:30 Rikaste boheemlaste lahe concept store Merci on enda käigu alla riputanud alternatiivseid heamaitselisi jõuludekoratsioone. Retrofilter lisab sobiva imalromantilise jõulutunde. Loodetavasti saab varsti fotodele valida ka tegelasi, siia läheks ideaalselt tulukeste ümber lendlevad haldja-liblikad.

11:45 Mercist paar sammu eemal teen tutvust imearmsa prantsuse buldogi Lolaga, kellel on üks silm sinine, teine pruun. Filter toob sinise eriti hästi esile. Muud peale sinise pildil ei näegi.

12:12 Minust on saanud niivõrd pariislane, et käin iga päev pikka saia ostmas. Paper Artisti kunstiline pastakafilter muudab banaalse foto vaat et tippteoseks. Olen endaga rahul.

13:20 Klassikalise arhitektuuriga Place des Vosges on Pariisi üks ilusamaid väljakuid.

13:41 Selle kõrval asub Hôtel de Sully nimeline linnaloss, kus korraldatakse fotonäitusi. Sügistoonides aiakeses hakkab roheline hekk eriti teravalt silma ning filtriga saab selle esile tuua.

14:05 Pariisi tänavaperspektiivid – vonklevad tänavad, soe retrofilter, klõps ja ajarännak tehtud. Kui autod ära fotošoppida …

14:52 Rootslaste käes on üks uhke Marais’ kvartali linnaloss, kus tegutseb nende kultuurikeskus ja mille hoovis asub romantiline Rootsi kohvik.

15:24 Comédie Humaine on üks selle aasta enim buzz’i tekitanud uusi meestemoe marke, mis hiljuti ka oma poe avas. Sõprade veetava brändi poe avamisele ma ei jõudnud ja läksin nüüd neile külla.

15:51 Pariisis pole mitte ainult Seine’i jõgi, vaid ka teadjamate seas ülipopulaarne Canal St Martini äärne boheemkvartal. Endisesse töölispiirkonda on end sisse seadmas paljud trendikad poekesed ning restod-kohvikud.

16:07 Belleville’i linnaosa on kohalik Hiinalinn.

16:12 Sealt leiab ka ühe eriti laheda grafiteid täis boheemtänava, kus on kõrvuti alternatiivinimeste new age-poekesed, mantraurkad ja joogikohad.

16:52 Hoopis teises stiilis kuulsal Place Vendôme’il asub uhke sammas ning hetkel remondis olev Ritzi hotell. Proovin taas kümmet erinevat filtrit, solarisatsioon ja retro on seekord parimad.

17:35 Paar sammu Seine’i poole ja Alexander III silla pealt saab natuke suumida: nii jäädvustub ka kohustuslik klišee Eiffeli torn, aga natuke erinevas töötluses.

18:43 Jõuan Givenchy eramüügile. Siin korraldavad eramüüke kõik tootemargid, kus eelmise ja vanemate kollektsioonide laojääke suhteliselt soodsa hinnaga realiseeritakse. Eramüüke organiseeritakse n-ö firma lähiringile ehk oma töötajaile ja nende sõpradele ning sinna pääsemiseks on vajalik kutse. Kuid kaupa on palju ja nii on aja jooksul ring paisunud ning kohale saabuvad ka jänese sõbrad ja sugulased. Naisteriiete valik on alati super, meeste oma aga pettumust valmistavalt niru.