Verdoni jõekanjon (Les Gorges du Verdon) asub Prantsusmaa kaguosas Provence-Alpes-Côte d’Azuri piirkonna keskosas Alpes-de-Haute-Provence’i departemangus. Sageli peetakse seda Euroopa üheks ilusamaks. Kanjon on u 21 km pikk ja 250–700 m sügav.

Verdoni kanjoni kõige muljetavaldavam osa jääb Castellane’i ja Moustiers-Sainte-Marie linna vahele. Seal on jõgi läbi lubjakivi uuristunud nii, et kanjoni sügavus on kohati 700 m. Mitmel pool on kuristiku seinad peaaegu vertikaalsed. Mõnel pool aga lausa negatiivse kaldega. Samas on kanjonis mitmel pool kohti, kus teerada mööda saab kuristiku servalt põhja laskuda.

Kanjon on väga populaarne aktiivse puhkuse nautijate seas – org pakub mitmekülgseid võimalusi jalgsi-, paadi- kanuu- või kajakimatkadeks, vesijalgrattal sõiduks, kalapüügiks. Kanjoni ääres leidub ka hulgaliselt (looduslikke) vaateplatvorme ja kämpinguplatse. Mitmel pool leidub kanjonis looduslikke koopaid. Verdoni jõekanjon on väga menukas paik ka mägironijate seas. Allikas: www.reisiguru.ee