Boracay on kõige populaarsem saar Filipiinidel. Sellel kõigest seitsme kilomeetri pikkusel väikesaarel asub maailma esikümnesse kuuluv superilus valge liivaga rand White Beach ning põhimõtteliselt käib kogu elu selle ümber.

White Beachil asuvad rannapromenaad, restoranid, hotellid, baarid ja muud meelelahutusasutused. Pisikesel saarel on kokku üle 500 hotelli ja kindlasti leidub igale hinnaklassile sobiv öömaja.

Saarele mahub lisaks veel kolm head randa: Bulabog (surfirand), Puka ja Diniwid. See viimane on meie lemmik, sest tegemist on küll väikese, aga tõeliselt privaatse kohaga, kus ei käi palju turiste.

Diniwid - meie lemmikrand.

Täpselt White Beachi vastas teisel pool saart asub Bulabog, mida teatakse kui surfiparadiisi, kuna seal puhub tugevam tuul. Terve rand on tavaliselt lohesid täis.

Tegevust siin saarel igatahes jätkub: saab nii surfata, snorgeldada, sukelduda kui nautida paadisõitu ümber saare, seega igaühele leidub midagi ja igav ei tohiks küll hakata.

Meie oleme siin tegelikult juba neli korda käinud ja alati on selline hea tunne tagasi tulla. Kutsume Boracayd juba meie Aasia koduks. Midagi on siin saarel igatahes sellist, mis kutsub alati tagasi ning just sellepärast on siin ka päris palju eestlasi. Nemadki on siia ikka ja jälle iga aasta taas puhkama tulnud.

Kalaturg-restoran: turult pannile või potti

Võin julgelt öelda, et meie arvates asub siin saarel ka Aasia parim kalaturg-restoran d'Talipapa. Kui oled tõeline mereandide fänn, siis juba ainult selle koha pärast soovitaksime siia tulla. Turul on tohutult suur valik värskeid mereande (merivähid, hiidkrevetid, karbid, austrid, merisiilikud, tuunikala, krabid jne). Kalaturg-restoranis käib söömine nii, et valid turult välja kraami, mida soovid ära süüa ja kaupled sellele sobiva hinna.

Hoiatan kohe ette, et jõulude ja aastavahetuse ajal on turul hinnad ligi 20-30 protsenti kallimad. Kui kaup käes, siis tuleb välja valida sobiv restoran (kõik asuvad ümber turu), siis valid, kas hiidkrevetid saavad mangomarinaadi, krabi tšillikastmesse või austrid juustu sisse. Kuna küpsetusteenust pakkuvaid restorane on seal palju ja nendest kõik ei ole just head ja osavad (näiteks võivad su kalli homaari grillil üle küpsetada), siis soovitame läbiproovitud Angel Dishi - nemad pole meid veel alt vedanud.

Turul raiutud tuunikalaviil sai restoranis praeks.

Rannad, rumm ja pime massöör

Boracay saarel on ööelu päris meeleolukas. Pudel eriti head rummi - Tanduay´id maksab poes vaid 1,5 eurot ja kokteil baarides 0,9 eurot. Kokteilides on tavaliselt rummi kolmveerandi jagu ja ülejäänud veerand on pealejook, sest see on kallim kui rumm ise.

Baarid asuvad rannaliival ja enamus kohti on avatud varajaste hommikutundideni. Kui selle rütmiga kaasa lähed, siis võid ühel hommikul ärgata ja imestada, kuhu küll mu nädal kadus. Aeg siin lendab sõna otseses mõttes.

Kui randadest, pidudest ja surfamisest üle viskab, soovitame külastada pimedat massööri Faustot, kes teeb shiatsu stiilis massaaži. Mees teab, mida teeb ja on siin väga hinnatud: aega tema juurde tuleb broneerida ette päev varem ja maksab see 500 peesot (ligi 8 eurot).

Boracay kuulus pime massöör Fausto on nõutud.

Meie aeg siin saarel hakkab läbi saama ja see ei jää kindlasti viimaseks korraks, kuigi peab tõdema, et asjad arenevad siin kiiresti ja aastaga on tekkinud juurde suur hulk uhkeid hotelle. Ka McDonalds, Subway ja teised tuntud ketid on paradiisisaarel kanda kinnitanud. Samuti on saar saanud populaarsemaks kui kunagi varem eriti Hiina, Lõuna-Korea ja Vene turistide seas.

Kuidas Boracayle saada

Selleks, et paradiisisaarele jõuda, on mitu võimalust, nii odavamat kui kiiremat.

Näiteks võib lennata Manilast Caticlani (asub Boracay kõrvalsaarel Panayl), kust viiakse viie minutiga kolmerattalisel jalgrattal (0,5 eurot) sadamasse. Sealt viib edasi paat Boracay saarele (hind 0,3 eurot, aega kulub 10 minutit). Selle variandi kasuks otsustamisel tuleb aga valmis olla väga ebameeldivaks lennukimaandumiseks, sest lennujaama maandumisrada on imelühike ja lennuk laperdab enne nagu kilekott õhus. Oleme seda varianti kasutanud kolmel korral, kuid iga kord oleme mõelnud, et enam küll ei tahaks niimoodi maanduda.

Teine variant on Manilast lennukiga Kalibosse (samuti Panay saarel, kuid veidi kaugemal), kus maanduvad ka suured lennukid ja toimuvad rahvusvahelised lennud. Sealt edasi on mikrobussiga (3 eurot) võimalik sõita sadamasse pooleteise tunniga ja siis edasi paadiga Boracay saarele (10 minutit).

Filipiinidel saab viisavabalt puhata 30 päeva ja riiki sisenedes peab olema ette näidata lahkumispilet (muidu ei lasta lendu alustades lennuki peale). Riigist lahkudes tuleb aga maksta lahkumistasu 500 peesot.

Kui on plaan külastada saart jõulude ja aastavahetuse ajal, siis tuleks eelnevalt kindlasti broneerida hotell ja säilitada rahu, sest rand, restoranid ja tänavad on paksult rahvast täis.