Lisaks baaridele, klubidele ja pubidele on taskuvaraste jaoks üks populaarseimatest kohtadest Pariis metroo. Turistina on punktist A punkti B kaardi abil jõudmine lihtne, aga kuidas jõuda kohale ka kõigi nende asjadega, millega reisi alustasid?

Siin ongi mõned nipid, kuidas taskuvargaid vältida.

Nõuandeid jagab Pink Pangea autor Angelyn.

1. Räägi kohalikku keelt või kõnele vaikselt

Üks kindel võimalus taskuvaraste sihtmärgiks saada on valjult võõrkeeles rääkimine. Olgem ausad, just seda enamus reisijaid võõras linnas teevadki. Nii on lihtne kõigil kõrvalistel arvata, et: 1) sa ei oska kohalikku keelt 2) sa ei tunne arvatavasti ka ümbruskonda ja 3) seega on lihtne turistile "ära teha". Selleks, et mitte jätta endast muljet kui kergest sihtmärgist, proovi rääkida kohalikus keeles või räägi avalikus kohas vaikselt.

2. Ära vehi oma mobiiliga avalikult

Ära hoia oma mobiili avalikult käes, eriti kui see on edevam ja kallim mudel. Jah, justnimelt, eriti iPhone´ide omanikud!

3. Uuri juba varem kaarti, kuhu tuleb metroost väljudes edasi minna

Reisides on kasulik jätta enesekindel mulje, kui kuhugi suundud. Seega ära uuri metroos sõites pingsalt kaarti, näidates sellega kõigile, et oled võõras ja ei tea täpselt, kuhu edasi minna. Kui sa pole kindel, kuhu suunduda, proovi juba enne metroosse sisenemist kõik täpselt selgeks teha ja meelde jätta. Kirjuta üles või jäta märksõnadega meelde see teekond, mis on hiljem vaja läbida. Kui tundub, et siiski ei jäänud kõik meelde, välju õiges metroojaamas ja mine välja, enne kui kaarti ja/või nutitelefoni uurima hakkad.

4. Hoia oma kotil pidevalt silma peal

Kui plaanid tänaval väikese seljakotiga ringi kõndida, kanna seda rinnal. Jah, see võib näida veider, aga kumb on siis halvem - näida veider või jääda ilma oma rahakotist? Kui kannad käekotti, hoia selle lukud nägemisulatuses või kanna kotti nii, et selle avamiskohad jäävad keha vastu. Nii on teistel raske kätt sinu kotti ajada.

5. Veel parem - jäta välja minnes kott üldse maha

Kui lähed baari või peole, siis ilmselt polegi eriti palju asju vaja kaasa võtta. Mina näiteks võtan kaasa vaid oma võtmed, telefoni ja natuke sularaha. Kõik muu on üleliigne, et peaks sellel kõigel silma peal hoidma. Tunnen, et kõige kindlamalt on mu asjad kaitstud keha lähedal, seega pakin need vähesed asjad oma taskutesse. Tavaliselt ma ei jäta ka jakki kuhugi maha, vaid hoian alati käeulatuses.

Muide, kui oled õhtul kauaks välja jäänud ja ei tunne end turvaliselt, võta alati takso ja sõida koju. G7 on populaarne teenus, mis aitab takso kohale tellida juba varem määratud ajaks või koheselt. Sellel teenusel on isegi mobiilirakendus (saadaval iOS-ile, Androidile ja Windows Phone´ile) koos asukohamääramisega, nii et sina ja taksojuht leiate üksteist kiiresti. Uber on teine selline võimalus, mida kasutavad ka paljud minu sõbrad.

6. Ära kõhkle ebameeldivast seltskonnast ja olukorrast lahkumast

Varem ma kartsin lahkuda kellegi seltskonnast, kes tundus kahtlane või kes pani mind tundma end ebakindlalt, kartes teda solvata. Kui aga tekib küsimus, kas kaitsta enda või kellegi teise tundeid, siis alati tasub valida enda kaitsmine ebameeldiva olukorra eest.

Artikli autor Angelyn Irvin on Pennsylvania Ülikooli tudeng, kes käis hiljuti välisüliõpilasena Pariisis õppimas.

Originaalpostitus ilmus portaalis Pink Pangea, mis on online veebikeskkond naistele, kellele meeldib reisida.