Unistuste puhkuse saab olenemata sihtkohast luua mitmes võtmes. Lennuaeg Euroopa sihtkohtadesse kestab ajaliselt vähem ja on märksa odavam kui reis kaugetesse maadesse. Romantilisi paiku leiab nii Itaaliast, Hispaaniast, Prantsusmaalt või pisut kaugemalt Iisraelist.

Kui rahakott võimaldab ja aega rohkem, on vahvaks sihtkohaks ka lugematute võimaluste maa Ameerika.

Reis Ameerika lääne- või idarannikule pakub rannapuhkusele vaheldust. Kes unistab aga sinisest veest ja lumivalgest liivast, võiks kaaluda sihtkohana Seišelle. Selle paiga valisid mesinädalate veetmiseks ka prints William ja Kate.

Aga ka kodusel Eestimaal on vahva. Siin leidub küllaga romantilisi paiku ja majutuskohti, hubaseid restorane ja veel avastamata vaatamisväärsusi.

Soovitusi pulmareisi plaanimiseks

› Õnnestunud pulmareis eeldab võimalikult varajast planeerimist.

Kui pulmakuupäev kindlaks määratud, peaks kohe reisi korraldamisega algust tegema: parimaid hindu lennupiletitele, majutusele ja autorendile saate siis, kui broneerite oma reisi aasta või pool ette.

› Pulmareisi planeerides peaks enda jaoks selgeks mõtlema, kas pigem on soov otse pulmast reisile minna või tahate jätta hingetõmbeaja pulmapeo ja reisi vahele.

On pruutpaare, kellele meeldib olla pulmakülaliste poolt ja otse pulmapeolt reisile saadetud. Teised eelistavad pisut rahulikumat tempot ja alustavad oma reisi kas järgmisel päeval või mõne päeva möödudes. Palju sõltub ka lennuaegadest.

› Vanasõna ütleb, et iga kingsepp jäägu oma liistude juurde. Nii on see ka pulmareisi korraldamisel.

Reisi saab loomulikult broneerida ja korraldada omal käel, kuid rätsepatööna ja koostöös pruutpaariga on võimalik ka reisibürool panna kokku just igaühe soovidest ja võimalustest lähtuv reisipakett.

Nii on see Euroopa kui ka paljude teiste sihtkohtade puhul.

Ka siin on palju võimalusi - vastavalt soovile saab reisibüroo kaudu kas ainult lennupiletid, majutuse või ekskursioonikava, mõni soovib aga, et reisibüroo korraldaks kogu reisi algusest lõpuni.

› Tehnilisest küljest ei erine pulmareis oluliselt tavareisist - tegelikkuses võib iga reis olla pulmareis.

Ikka on tähtis, et soovid ja reisikava paigas oleksid ning dokumendid, piletid, vajalikud vautšerid ja rahakott kaasas.

› Ehkki paljudes riikides saab tasuda krediitkaardiga, on siiski soovitav teatud kogus sularaha kaasa võtta.

Ikka selleks, et vältida ebameeldivusi juhul, kui selgub, et ei saa kaardiga tasuda.

› Kontrollida tuleb passi ja ID-kaardi kehtivust.

Osad riigid nõuavad, et pärast riigist väljumist peab pass kehtima veel 6 kuud. Kindlasti võiks sõlmida reisikindlustuse.

› Kui reisitakse mõnda kaugesse eksootilisse paika, peab mõtlema ka vaktsineerimise peale.

› Pulmareisi alguse saab pidulikumaks muuta juba Tallinna lennujaamas, kus on mitmeid võimalusi meeldejääva reisialguse korraldamiseks.

› On mitmeid võimalusi tellida lennukisse või hotellituppa mõni üllatus.

Veel parem, jätke üllatused sõprade hooleks.

Soovitas: Wris Reisibüroo