Kui Novatoursi tšarterlend varasel hommikul maandub, on sooja juba 26 kraadi ning taevas sinine nagu triibud Kreeka lipul. Majandus võib Kreekal olla ju kohutavas seisus, aga sedavõrra parem tundub olevat ilm.

Kreeka majandus pole ainus, mis Rhodose viimasel ajal uudistesse aidanud on. Fotod, millel kaitse­väeseersant Antonis Deligiorgise - kes veel hetk varem oli rannakohvikus hommikukohvi joonud - aitas karile jooksnud Eritrea põgenikke kandvalt paadilt kaldale 20 inimest, jõudsid kõikidesse ajalehtedesse Euroopas. Minutitega pilbasteks lagunenud paadis oli inimesi aga 93...
Kuidas täpselt on põgenikekriis puhkuseparadiisi elu mõjutanud on raske aru saada enne kohale jõudmis. Seal kinnitavad kõik ühest suust, et meedia on pagulaste teema palju suuremaks puhunud, kui see tegelikult on. Rhodose tänavapildis pole midagi teistmoodi, kui aasta, kolm või viis tagasi.
Päike paistab, lamamistoolid randades on puhkajatest lookas, Rhodose vanalinn on samamoodi köitev kui sajandeid tagasi, toit fantastiline ja lisaks hotellidele on majutusäris ilma tegemas ilusad ja väga soodsa hinnaga korterid - see hind on küll majanduskriisi, mitte pagulaste teene -, mida airBnB vahendusel lihtne leida on.

Rhodos

Rhodos

Rhodos

Rhodos

Rhodos

Rhodos