Hiljutise Korn Ferry uuringu järgi tülitsesid puhkusereisil viibivad paarikesed enim töö pärast. Lausa 50 protsendil paaridest tuli kõige rohkem vaidlusi ette sel põhjusel, et teine teeb puhkuse ajal liiga palju tööd või mõtleb liiga palju töö peale.

Puhkus peaks olema see aeg, kus paarid saavad koos kvaliteetaega veeta ja seega oma suhet värskendada ja paremaks muuta, kuid kui säilitatakse kontakt tööga, võib tulemus olla hoopis vastupidine.

Inimesed tõid peamiseks põhjuseks, miks nad puhkuse ajal töömeile vaatasid või muud tööga seonduvat tegid selle, et “äkki on tekkinud mingi hädaolukord.”

Mis oleks siis lahendus? Kui sul on tõesti selline töö, et peab asjadele aeg-ajalt silma peale viskama, siis leppige oma kaaslasega kokku kindel aeg, millal te tööasju ajate — näiteks pool tundi iga päev. Ekraanilimiiti vajavad ka täiskasvanud, mitte ainult lapsed. Lisaks ära unusta enne puhkust korraldada kõik tööasjad nii, et sinu vastutusalad oleks kaetud. Loomulikult tuleb alati kasutada ka “kontorist väljas” teavitust!

Head ilma tülideta puhkust!