Kihnlased teavad, et ühe paiga saavad eriliseks teha ainult inimesed, mitte asjad. Muuseum räägibki Kihnu loo läbi inimese, Kihnu mehe ja naise, nende igapäevase elu ja iga-aastaste traditsioonide, tööde ja pidude – millest õnneks paljusid näeb ka saarel ringi käies, mitte ainult muuseumis.

Aga natuke ebamugav või keeruline on ju minna teise inimese seelikukappi või köögiriiulisse sobrama, seega on Kihnu muuuseum suurepärane paik selle kõige uurimiseks.

Pealtnäha pisikese muuseumiplaneering on tark, see juhatab külastaja ringipidi toast tuppa ja ühe teema juurest teise juurde.
Et see on Kihnu inimeste lugu, siis algab kõik lapsepõlvest, mänguasjadest ja esimesest aabitsast. Edasi näeb, mida Kihnu meremehed pruutidele kingiks kaasa tõid ja siis juba koduste tööde juures tarvilikke asju. On meeste tuba, mille põrand on valge nagu lõputu jääväli, kus hüljehati peeti. Ja on naiste tuba, täis kindamustreid ja seelikutriipe.

Hääli ja elevust toovad katkendid dokumentaalfilmidest. Aga üllatuse toob üks väga teismoodi tuba: maaligalerii. Mitte kõigi meremeeste elu ei keerle sadamakõrtsis viina ja naiste ümber. Hulga Kihnu meeste vaba aja on täitnud mere maalimine ja viiulimäng. Tubadering toob välja tänasesse päeva – tuppa, mille seinu katavad juba tänapäevased fotod.

KUIDAS KIHNU SAAB: Kihnu pääseb kõige lihtsamalt praamiga Munalaiu sadamast. Reise on oktoobri lõpuni iga päev kaks kuni kolm ja sõit kestab ühe tunni. Ehkki sõiduauto saab praamile võtta, poleseda tegelikult vaja, kohapeal ringiliikumiseks on kõige mugavam jalgratas, neid saab laenutada nii sadama lähedalt Rock City’st kui Linaküla kämpingust.
Kui on tahtmist saarele paadiga sõita, siis merereisi lappajatüüpi paadiga saab kokku leppida telefonidel:
44 69 908, 44 69 738 ja 52 77 380.