4. augusti öösel tõusis meeskond Valteri liustiku Lääne-Pamiiri kõrgeima mäe jalamile ning keetsid teed. Varahommikul oli plaan minna tõusule.

4. augusti õhtul kell 20.15 otsustasti ööbima jääda 5300 meetri peal. Katrin pihib, et 3 tükki keeras tagasi ja kokku ööbib 14 inimest: "Siit avaneb kaunis vaade vastasolevale mäele Korzenevskajale. Selle tipulaagris 6300 meetri peal telgib parajasti meie Marie koos Iani ja Patricuga. Varahommikul läheb kolmik tiputõusule. Ilm on ideaalne,seega kõik kõik võimalused tipp ära teha olemas. Pöidlad pihku."

Katrin tõdeb ühtasi, et täna sai ületatud ka üks ohtlikumaid rajalõike: "Saime end just laagrisse sisse sättida kui Sirbi kohalt vallandus megalaviin. Pole sellist elus näinud ning hoopis teisest perspektiivist - kõrvalt. See kihutas üle Sirbi alla ja pühkis üle Valteri liustiku nagu see olnuks pisike esikuvaip mitte aga mitme kilomeetrilaiune võimas jäätee…rulludes vastasoleva kaljunõlvapidi üles."

5. augusti hommikul jõudsid Korzenevskaja tippu Ian,Patric ja Marie Saame! Ent mitte nii suurepäraseid uudiseid ei tulnud Somoni tõusult: "Täna liikusime 5300 pealt 6100 meetri peale. Rajal kukkus hispaanlane lõhesse. Õnnetuse põhjustas üks vene giididest, kes ohtlikul nõlval hüpetega alla liikus. Hispaanlase tervislik seisund on kehv, viimane tranporditi köies alla, kahtlustatakse selgroo vigastust."

Katrin räägib, et öö tuleb veeta 5900 meetri kõrgusel: "Homme ootab meid raske tõus 6900 meetri peale. Algselt planeeritud ööbimine 6600 meetri peal jääb ilma tõttu ära. Mis tähendab, et alustame ka tiputõusuga päev varem. Teame, et see plaan kahandab tippu jõudmise võimalusi aga teist alternatiivi pole. Anname endast parima ja loodame, et ilmataat on meile armuline."