Uppsalas hostelit pidanud Oscar Diös sai 2006. aastal peaaegu ootamatult lennukiomanikuks. Peaaegu sellepärast, et Diös plaanis tegelikult juba ammu oma äri Stockholmi lähedal asuvas rahvusvahelises Arlanda lennujaamas laiendada. Ootamatult aga sellepärast, et hotelliomanik ei plaaninud alguses üldse lennukiomanikuks hakata. Kui aga selgus, et Arlandas on hea hinnaga saadaval üks 1976. aastal ehitatud Boeing 747-200 jumbo jet, siis tekkis hotelliomanikul idee.

2002. aastal pankrotistunud Transjeti lennuk sai 2007. aastal mitte lennu-, vaid hoopis ehitusloa. Sigtuna ametnikud andsid uuele lennukiomanikule ehitusloa rajada hotell Arlanda lennujaama juurde, kasutades ehituseks sedasama lennukit.

2008. aasta jaanuaris liigutatigi aastakümneid ookeane ületanud jumbo jet ehitusplatsile, kus see sai uue sisu. 450 istekohta lendasid salongist välja ning asemele tulid 26 numbrituba 76 voodikohaga.

2008. aasta suveks oli kõik valmis. Erinevalt tavalisest majast sai lennumasinas ehitustöid teha pisut eemal ja alles valmis "maja" toimetati oma lõplikku asukohta betoonvundamendile. Lennukist sai Arlandasse saabujatele ja lahkujatele silmatorkav maamärk.

Lennukirestoran.

Nii nagu ühele hotellile kohane, on seal olemas ka baar ja restoran, pesemisvõimalus ja retseptsioon. Toad on konditsioneeritud. Hotelli teenindav personal on riietatud nagu lennukimeeskond. Kokpitis, kus tavaliselt istuvad piloodid, saab nüüd lamada laias voodis mõni abielupaar - tegemist on hotelli kõige luksuslikuma sviidiga. Teine sviit asub sabaosas, vahepeale jäävad aga pisikesed steriilse interjööriga numbritoad-kabiinid.

Kitsuke numbrituba endises lennukis.

Jumbo Stay on esindatud ka Tripadvisoris ja saanud seal 140 arvustusega kaks tärni viiest. Kui sviiti ja majutuskoha originaalsust on valdavalt kiidetud, siis maksimumpunktide asemel on vähem hindeid andnud just need kliendid, kes on pidanud ööbima klaustrofoobsetes pisikestes numbritubades, mis on pealegi üsna kallid. Väikesed toad kostavad ka hästi läbi, nii on öösiti selgelt kosta nii lärm kõrvalasuvalt kiirteelt kui ka (veel lendavate) lennukite müra Arlanda lennuväljalt.

Hotelli omanik peab aga oma lennukihotelli laienemisplaane ja tahab samasuguseid ehitada ka mujale maailma lennujaamade kõrvale. Külalisi ja nõudlust sellisele öömajale paistab olevat.

Vaata ka videot, kus lennukihotelli lähemalt tutvustatakse, nii seest kui väljast: