Aogashima näol on tegemist ühe tohutusuure kraatriga, mille keskel paikneb tillem versioon välimisest kraatrist, mistõttu saar näeb välja üsna müstiline, nagu fantastilise seiklusfilmi tegevuspaik, vahendab Oddity Central.

Kogu Aogashima elanikkond elutseb saare ühes väikeses piirkonnas. Seal asub suurem osa mugavustest nagu kauplus ja helikopteri maandumisplats.

Ehkki tsivilisatsiooni tõmbekeskustest sedavõrd kaugel asuvast paigast poleks realistlik oodata tormilist ööelu või eksklusiivset toitlustust, ei saa öelda, et Aogashimal üldse midagi peale poleks hakata.

Kõigepealt on see muidugi oivaline paik aja mahavõtmiseks, lõõgastumiseks ja metsiku looduse nautimiseks. Türkiissinine meri on akvalangiga sukeldumiseks ideaalne, samuti on põnev käia matkamas ja telkida vulkaani ümbruses või väisata vulkaanilisi kuumaveeallikaid.

Saare keskele on rajatud geotermiline saun. Põhivulkaani ühel küljel paiknevad nimelt avaused, millest välja pulbitsevat kõrvetavkuuma auru rakendatakse avaliku sauna soojendamiseks. Aurukanalite juures on võimalik isegi toitu valmistada; sauna kõrvalt saab soovija laenutada hõrgutiste aurutamiseks sobilikke potte.

Pääs saarele ja sealt ära pole just kõige hõlpsam, kuna Aogashimale käivad ainult praam ja helikopter.

Iga saarele saabunu saab kohe juurdepääsu veebikanalile, mille kaudu on ööpäevaringselt võimalik sadamal silma peal hoida ja enne starti ilmastikuolusid seirata.

Kõige selle juures tuleb silmas pidada, et Aogashima on tegelikult tegevvulkaan. Tõsi, viimane massiivne purse jääb 200 aasta tagusesse minevikku, aastasse 1785. Kuuldavasti hukkus toona 140 saareelanikku.

Kuna eelmisest purskest on möödas üsna palju aega, muutub uue purske tõenäosus iga päevaga üha tõenäolisemaks. Nii et neil, kellele ülemäärane risk pinget ei paku, on selle eksootilise saare lummavat ilu ohutum nautida kodus tugitoolis pilte vaadates.