Mugav riietus

Vali reisimiseks võimalikult naturaalsest materjalist riided ja riietu kihiliselt. Lennuki sisekliima kipub muutuma – kord on liiga jahe, teinekord liiga palav. Kihiline riietumine võimaldab heitliku konditsioneeriga sammu pidada.
Paljude vihatud body-stiilis särk on igati abiks: alt nööbitud särgik hoiab selja alati kaetuna ja soojas. Nii on su neerud hoitud ja sa ei pea pidevalt särki sättima.

Sokid jalga

Kui hoiad jalgu maas, võivad jalad tõsiselt külmetama hakkama. Jalgade soojas hoidmine on hea une nipp isegi koduvoodis, õhulennul veelgi enam. Eriti heaks abiliseks on kõrgete säärtega sokid, mis ka vähkremise peale alla ei rulli.
Kompressioonsokid on lisaboonus! Surve säärtel aitab toetada vereringet. Kui sul on probleeme veenilaiendite või südamega, siis konsulteeri arstiga, kes kompressioonsokkide valikul täpsemat nõu oskab anda.

Tuled kustu!

Kui ootad une saabumist telefonis lapates või filme vaadates, võid pikalt oodata. Ekraanide sinine valgus tekitab kehas melanopsiini, mis annab märku, et ilus ere päev veel kestab, magama pole mõtet jääda. Kui lased tuled kustu, hakkab organism tootma unehormooni melatoniini, mis aitab magama jääda.

Aksessuaarid kotti

Silmaklapid on ümbritsevate tulede vältimiseks igati asjakohased. Palju kasu on ka kaelapadjast, mis ei lase peal täiesti viltu vajuda ja toetab normaalset verevoolu pähe. Abi võib olla ka essentsõlist, mida padjale tilgutada. Lavendel on üks tuntud rahustava ja lõõgastava toimega aroomidest.
Suured sallid, kõrvatropid või -klapid on samuti omal kohal.

Võimle kergelt

Kui oled juba kaua toolil niheledes und oodanud, aitab väike jalutuskäik ja venitamine. Surevate jäsemetega tõttu sobilikku asendit otsides muutub magamajäämine täiesti võimatuks.
Tõuse istmelt ja tee vahekäigus mõned venitused. Painuta ette, painuta külgedele, painuta säär tuharale lähedale, siruta käsi üles, taha, kõrvale. Siruta ja painuta end rahulikult, et mitte keha täiesti trennilainele viia. Kuigi 45 sekundiga tundub, et on piisavalt tehtud, soorita kergeid harjutusi 5–10 minutit, et keha oleks taas pikaks istumiseks valmis.

Näkitse pisut

Raskesti seeditav toit nagu rasvane pasta ja liha võib tõesti uimasust tekitada, kuid uinumine osutub raskeks. Ära söö enne uneprotseduure kõhtu liialt täis. Kustuta suurem nälg, kuid ära söö viimse leivapuruni kõike, mida pakutakse. Saad jätta osa alles, et end pärast ärkamist kosutada.

Mõtle end magama

Mediteerimine treenib aju ja aitab vähendada stressi. Mediteerimise treening võib aidata ka kergesti magama jääda. Sea endale eesmärgiks mediteerida ja mitte unne vajuda. Siin toimib äraspidine psühholoogia – kui EI TOHI magama jääda, siis uni lausa niidab.
Leia mugav istumisasend: selg on sirge, käed vabalt süles või põlvedel. Hinga rahulikult sisse ja välja. Hoia tähelepanu ainult hingamisel. Kui mõni mõte tuleb pähe, too tähelepanu tagasi hingamisele. Pendeldad keskendumise ja mõtete vahel ilmselt korduvalt. Ühel hetkel on keha täielikult lõdvestunud ja roosad ponid viivad sind seljas unenägude maailma.

Uuri upgrade’i

Vahel on lennufirmadel tõsiselt häid pakkumisi kõrgemasse klassi. Äriklassis on vähem sagimist, mugavamad istmed ja võimalus isegi pikali ööund nautida. Kui rahakott äriklassi välja ei kannata, siis premium economy klassis võid saada laiema istmevahe, et jalgu rohkem sirutada.