1 Kanaari saared

Eks Kanaarid ja eriti Tenerife on nagunii Egiptuse järel eestimaalaste lemmikpaik olnud ja kõigile seal-pole-midagi-teha kurtmistele vaatamata on seal siiski aastaringi suvi ehk mitte liiga kuum päike ja piisavalt soe meri. Kanaarid sobivad igas eas reisijatele. Lastele on kõvasti teema-, lõbustus- ja veeparke, peenemale rahvale lõputult golfiväljakuid ja mitmekesist loodust, rihma lõdvaks laskjatele pidusid hommikuni. Lisaks on saared (tegelikult juba Tenerife enda lõuna- ja põhjaosa) üpris erinevad ning väiksemad ja unisemad saartest on muide ka omamoodi toredad.

Ehk tasub seekord hoopis need üle vaadata? Otsereisid Tallinnast toimuvad kuni kahel päeval nädalas oktoobrist aprilli keskpaigani ning nädalase paketi hind algab 629 eurost reisija kohta.

2 Eilat

Iisraeli lõunapoolseim kuurort Eilat asub sellesama Punase mere ääres, kus Egiptuski.

Kümnekilomeetrine rannajoon teeb sellest üsna kompaktse paigakese, ent nädalaseks puhkuseks on see täiesti piisav. Leiab liivaranna, sukeldumisvõimalusi, restorane, poode ja meelelahutust. Parimad ja uuemad hotellid asuvad muide rannast eemal, nii et majutust valides ole valmis kompromissideks. Lapsi rõõmustavad delfiinid ja veealune merepark, isasid kurvastab ilmselt natuke, et Juudamaal eriti sealiha ei leia. Õlut aga saab küll. Kes kohustuslikus korras või päriselt ka natuke kultuurivärki tahab, neile pole Surnumeri, Jeruusalemm ja Petra kaljulinn Jordaanias kaugel.

Nädalased Eilati reisid väljuvad järgmisel kevadel ajavahemikus 27.02–03.04.2014 ning hinnad algavad 565 eurost reisija kohta.

3 Tai

Sutsu kallim on sinna jõuda, ent kohapeal elada on jällegi odavam. Sõltub muidugi valitud luksuse astmest, mida Tais leiab kogu skaalalt. Nii on ka raske lühidaid soovitusi anda, kuhu Tais üldse minna, sest sealt leiab kõike, just nagu Indiastki. Kellele seondub Tai Phuketi randade, kellele värvika Bangkokiga, kellele mägisema põhjaosaga, kellele elevantide ja kuldsete kujudega – kõik kujutelmad on õiged, vali vaid oma eelistus. Tähele võib ehk panna, et mägedes ja metsade keskel on pisut jahedam.

Taisse reisimiseks on mugavaim kasutada Soome reisikorraldajate pakette algusega Helsingist. Reisid toimuvad oktoobrist aprillini. Väljumisi on sõltuvalt perioodist lausa igal nädalapäeval ja sihtkohtade valik võtab silme eest kirjuks. Nädalaste reisipakettide hinnad algavad 695 eurost reisija kohta. Alati võib silma peal hoida ka lennupiletite sooduspakkumistel, mis võivad Tai teinekord päris taskukohaseks teha.

Loe Tai kohta lisaks Estraveli blogist.

Goa.

4 Goa

Goa sobib eksootikat ja päikest otsivale reisijale, kes ei pelga pisukest kaost ning lõunamaadele omast lihtsust. India oma värvikülluses üllatab igal sammul – teeistandustest ja ayurveda protseduuridest vürtsiturgude ja sätendava mereveeni. Meelepärase leiab igaüks. Ole lihtsalt valmis, et kõike seda saadab kerge kaos, korrapäratus ja elavaloomulised kohalikud kaupmehed. Kui eelistad aktiivset puhkust, siis vali Põhja-Goa, kus on rohkem söögikohti, baare ja kauplusi. Lõuna-Goa on samas ideaalne idülliliseks rannapuhkuseks ning iseenda avastamiseks.

Tallinnast korraldatavad reisipaketid on sel talvel 10- või 11-päevased ning hinnad algavad 869 eurost reisija kohta. Hinnale lisandub viisa maksumus. Reisid toimuvad 26.12.2013–06.02.2014.

5 Dubai

Kahtlemata üks suurejoonelisemaid projekte maailmas, millest oleme korduvalt eri nurkade alt ka kirjutanud. Pole ilmselt vaja meenutadagi, mis on Dubais kõige-kõige suurem, sest naftatuusad on igas kategoorias need tiitlid endale krabanud. Pilvelõhkujate ja lõputute ostukeskuste kõrval on Dubais võimalik ka rahulikult rannas lebada, kuigi seal võib väga kuumaks minna. Sestap on ka enamik siseruume ja sõidukeid kliimaseadmetega. Jahedust aitavad pakkuda ka maasturiga liivaluidetel kihutamine või langevarjuhüpped, aga miks mitte ka õhupallireis – seal juba on, mida kõrgemalt kaeda, ja mitte vaid pilvelõhkujate vaateplatvormidelt. Ehedamat Araabia-hõngu leiad vanast ja kaootilisemast linnaosast Deirast.

Valmisreiside hinnad algavad 805 eurost, ainult lennud algusega Tallinnast 400 eurost, lisandub AÜE viisa. Dubaid saab külastada ka tasuta või väga soodsalt, kui lendad mõne AÜE lennufirmaga ja teed teel pikema peatuse. Nii saab ka viisa lihtsamalt.

6 Maroko

Agadir on üks ootamatult ilus ja puhas sadamalinn, mille üle kõrgub panoraamvaateid pakkuv mägi koos paljude pealetükkivate kaubitsejatega. Nagu Dubaiski avastate üsna kiirelt, et olete islamiriigis, kuid alkohol on Marokos natuke lahkemalt saadavamal. Samas võib tõsiusklik müüja turul kesk hinna üle tingimist järsku tükiks ajaks leti alla kaduda, sest saabus palvetamisaeg. Mugav on see, et turul ja väiksemates ärides võetakse vastu eurosid (ja tuntakse soome keeles numbreidki!), ebamugavam, et dirhemeid Eestis vahetada ei saa ja kohapeal tuleks kurssi jälgida ja kviitung võtta, et järelejäänu enne lahkumist seal tagasi vahetada. Elu kohapeal võib osutuda päris kalliks, aga elamused, eriti turul, kaaluvad selle muidugi üles. Või siis teevad reisi veel kallimaks… Sisemaal asuv Marrakech oma veidi jahedama kliimaga pole ka paha valik, või siis võimsate lainetega Taghazouti, kuhu kindlasti seavad sammud surfihuvilised.

Nädalase valmisreisi hind algab 685 eurost reisija kohta.