tartisime "kodusaarelt" Martinique´ilt umbes kella 9 paiku hommikul. Pool teekonnast oli täitsa kena, mis tähendas parasjagu tuult, nii 10-13 m/s.

Teise poole ajast puhus tuul aga juba nii kenasti, et tuli rehv sisse panna: 14-15m/s. Vahepeal käisid ka pagid ehk suuremad tuulepuhangud külastamas, tuues endaga kaasa paduvihma.

Lõpuks jõudsime hilisõhtul kohale Saint Vincenti ja Grenadiinide väikesesse külasadamasse, kus meid juba lahkelt oodati.

Kõik meenutas veidi Dominicat, sest ka sinna saabudes oli kohalik "myfriend" ehk sõbraks soovija kohal, kes aiatas meil kenasti ankrusse saada. Seda muidugi väikese lisatasu eest.

Magama saime kella ühe paiku öösel ja hommikul silmi avades saime kõik aru, et tuleb edasi liikuda veel helesininisema vee poole.

Polnud küsimustki, võtsime edasise suuna juba Bequia saarele, kus imeilus meri oli olemas koos 50 veel sinna end sättinud teiste jahtidega.

Grenadiinide suuruselt teine (18 ruutkilomeetrit) Bequia saar on absoluutselt üks ilusamaid, mida siiani külastanud oleme. Seal käib päris palju turiste nii jahtide kui ka lennukiga. Paik on populaarne, kuid õnneks mitte ülerahvastatud.

Väikesele saarele sai kiiresti ring peale tehtud koos tollikülastusega. Tagasi paati minnes oli meil aga juba võõra kummipaadiga kalamees kannul, kes üritas viisakalt jutule saada.

Tema nimelt püüab ja müüb languste. Pakkumine tuli just õigel ajal, sest kogu Kariibidel veedetud aja jooksul pole meil õnnestunud maitsta seda imelooma. Kuigi tahtmine on olnud suur ja isegi puuri oleme salakohas vette lasknud, on sinna roninud kõik muud mereelukad (moreen, kaheksajalg) peale langustide endi.

Niisiis otsustasime kalamehe äri toetada ja ostsime 5 kg languste hinnaga 70 kariibi dollarit (21 eurot). Oli tõesti üks maitsev kõhutäis. Langusti valmistamist tutvustab järgmine video.

Grenadiinidel on enamuse saarte ümber kalapüük keelatud, kuna mõni aeg tagasi tehti seda liiga palju ja kohalik rahvas hakkas muretsema oma kalavarude pärast.

Grenadiinid on veel tuntud oma valgete liivarandade ja türkiis-helesinise mere poolest. Seega oleks olnud patt veeta veel üks päev Bequial, kui mujal ootab veelgi ilusam saar. Aeg oli edasi liikuda Mayreau ja Tobago Cays´i poole. Tobago Cays on mitmest ilusast saarest koosnev looduskaitseala, kus muuhulgas filmiti ka "Kariibi mere piraatide" mitmeid osi.