Peale peatust maalilistel Christianso saartel Taanis jätkasime oma merereisi Saksamaale - Kieli. Jällegi oli ees pikk purjetamine - 27 tunni pärast jõudsimegi oma sihtpunkti.

Tänu soodsale tuulele olime aga Kielis juba plaanitud graafikust tunduvalt varem kohal ja saime sadamas peatuda koguni kolm päeva.
Kielis kanalissepääsu ootamas.
Muidugi tegime siis oma kanalijärjekorda oodates tutvust Kieli linnaga ja ööeluga.
Kielis kannatas veel ka väliterrassil istuda.

Teises Maailmasõjas üsna puruks pommitatud Kielis ajaloolisi hooneid palju pole, kuid muidugi on tuntuim Kieli kanal, mis aitab laevadel lõigata otse, Taani väinasid läbimata. Kieli kanal on üks maailma tihedaima liiklusega kanaleid. 98,7 kilomeetri pikkune kanal ühendab Põhjamerd Läänemerega. See lühendab laevade teekonda umbes 280 meremiili ehk 519 km. Veetee laius on 102-214 meetrit.

Kielist lahkudes võtsime suuna kanali poole seekord juba kuuekesi, sest meiega ühinesid nädalaks uued toredad inimesed.
Uued meeskonnaliikmed ja saatjad.
Viimasel õhtul saime aga tuttavaks naabrite soomlastega, kellel oli samuti plaanis läbida Kiili kanal. Hommikul olimegi juba koos järjekorras.
Kanalis, soomlastel sabas.
Soomlastel oli uhke Volvo Ocean Race´i jaht, millega kunagi võisteldi. Sellist just igapäev ei näe. Volvo Ocean Race on ümbermaailmaregatt, kus võistlevad jahid iga kolme aasta tagant. Inimesi oli neil pardal 14 ja ikka oli nii palju ruumi üle, et oleks veel mitmeid kordi nii palju inimesi lahedalt ära mahtunud.
Sillad on piisavalt kõrged, et ka suuremad laevad alt läbi mahuks.
Kieli kanali sisenemist me õnneks kaua ootama ei pidanud ja rahulik sõit mootoriga võis alata.
Kanali 98,7 kilomeetri läbimiseks kulus 10 tundi ja õhtupimeduses peatusime juba koos põhjanaabritega Cuxhaveni sadamas.
Lüüsides.

Tugeva vastutuule tõttu olime sunnitud selles sadamas veetma taas paar päeva, mis tegelikult ei olnudki halb. Ikka sellepärast, et teise päeva õhtul jõudis sadamasse ka eestlaste jaht Silvia.